Wednesday, February 11, 2009

Frăţia Bolnavilor Incurabili, marca Best Sailor

Cu ani în urmă, Best Sailor avusese ideea de a înfiinţa o frăţie secretă a bolnavilor incurabili. Aceştia se angajau să se pună la punct cu toate crimele nedezlegate din America şi, cînd vreunuia i se apropia sfîrşitul, suna la poliţie şi anunţa că are de făcut o mărturisire importantă în cazul fetei cutare, să zicem, care a fost ucisă în oraşul cutare, în ziua cutare. Şi muribundul le oferea anchetatorilor toate detaliile pe care le învăţase pe dinafară şi, în final, cu puţin înainte de a-şi da duhul, mărturisea că el fusese călăul acelei victime, şi anchetatorii îi aprindeau criminalului o lumînare şi plecau fericiţi de la locul cumplitei spovedanii, şi, astfel, închideau caz după caz, dosar după dosar. Abia după ce ultimul membru al frăţiei înfiinţate de Best Sailor şi-a dat sufletul, nu înainte de le face unor poliţişti naivi o mărturisire plină de detalii odioase despre o crimă pe care, chipurile, ar fi făcut-o pe vremea cînd era tînăr, un detectiv şi-a dat seama că ceva este putred în America cu aceste dosare închise după mereu acelaşi scenariu, şi mulţi criminalişti au devenit foarte trişti văzînd cum dosarele închise prin înşelătorie se redeschid unul după altul ca un cîmp de flori, dimineaţa.

5 comments:

Anonymous said...

ha aha hahahha ha ha, ce sadic. cuuuul meeeennn!

Anonymous said...

ce simpatiiic ai iesit in poza!!!a, si daca tot e Poemix si Superrealism, iti las si eu brogu meu de poeme (fie si nepoetice) poate ai vreme sa arunci un ochi surazator: http://lafg-543.blogspot.com/

misu said...

@ poemix: de unde ai informatia asta cu fratia bolnavilor? mi se pare de belea. daca e pe bune, cum de nu s-a turnat nici un film pe chestia asta?

Iulian Tănase said...

Mişu, "informaţia" asta o am dintr-un poem scris de mine.
Nu e informaţie, e imaginaţie, deci.

Urmuz said...

O imaginaţie ssssuper realistă.
Ca de obicei.