Friday, February 20, 2009

Prietenii mei nebuni şi geniali

Mitoş a avut un show extraordinar aseară, la Clubul Ţăranului Român. A cîntat, a performat play-back comedy, a făcut, sub influenţa unor nano-droguri imaginare, ca toţi dracii basarabeni. A fost showul dezinhibat al unui om pe care nu-l veţi vedea niciodată la Tezaur folcloric sau la Duminica în familie. Cine nu a văzut spectacolul de aseară nu trebuie să dispere: Mitoş va putea fi văzut în celelalte zile de joi care sigur vor urma.
Pe de altă parte, am o datorie morală faţă un alt prieten dement de-ai mei: lui Dragoş Muşat am vrut să-i dau, aşa cum ar fi meritat, un premiu special pentru participarea lui la Festivalul de Poezie Poliţistă "Al Capone". Nu s-a întîmplat asta tocmai pentru că îmi este prieten. Pe viitor, sper să am curajul de a-mi favoriza, absolut pe merit, prietenii. Dragoş, eşti cel mai bun!

P.S.: A fost o bucurie să mă întîlnesc aseară cu cîţiva dintre participanţii la FPP-AC, cărora le-am şi înmînat frumoasele diplome roz.

18 comments:

mos_groparu said...

ce sa zic... de cand am diploma pe perete tot departamentul crede c-o ard pe dumnezol.. daca se poate as vrea si io un abonament pt serile de joi, netransmisibil. si inregistrarea, pe vinil.

Ramona said...

:)))
felicitari lui Mitos, a fost.... inepuizabil. :))

Cântăreața Cheală said...

Imi pare rau ca nu am ajuns. Am inteles insa de la Fosta Sefa ca am fost deconspirata :) Va astept in intimitatea secolului 19, intr-o alta zi de joi :)

Iulian Tănase said...

Cîntăreaţa Cheală, ai fost semi-deconspirată, însă foarte puţin şi doar dpdv profesional.

Ramona, felicitări şi ţie că ai rezistat, sper că şi tu, şi doamna de lîngă tine aţi ajuns acasă cu un vocabular vizibil îmbogăţit. Ce Sein und Zeit?!

moş_groparu, vom recidiva, sper, cît de curînd, tot într-o joi, dar ceva mai organizat. mi-ar fi plăcut să stăm cu toţii la o aceeaşi masă, nici măcar n-am avut şansa de a vă face cinste la toţi, aşa cum mi-am dorit. mă revanşez eu.

Urmuz said...

Iulian,

cînd se încălzeşte eu zic să tragem o cîmpenească, în codrul rece.
Poezie la grătar.

Anonymous said...

cum zicea eminem... mistar aim tu gud tu col or rait mai fens... imi esti sinpatic oricum.. cu ,,n'' ..ceea ce vorbeste de la sine.

carmen said...

imi place foarte mult emisiunea,ascult in fiecare duminica cu mare drag,tineti-o tot asa :)

Eu Insumi said...

imi cer scuze ca intervin, carmen. corect era: iulian, tine-ti-o tot asa! :D

Anonymous said...

sau ,tine-o tot asa, baieti!

Iulian Tănase said...

vă mulţumesc pentru aceste minunate semi-complimente, mă bucur că v-aţi dat seama că emisiunea aia e ceva mai mişto decît cotele apelor dunării. vom face totul să nu vă dezamăgim, sînteţi cei mai buni, ascultaţi-ne-o tot aşa!

Datura said...

in primul rand, nu trebuia sa prelungiti emisiunea cu o ora...
in al doilea rand, mitos e amuzant atunci cand are ceva pregatit, dar la capitolul improvizatie...cam slabut........www.datura5am.tk

Iulian Tănase said...

şi în al treilea rînd? de fapt, cel mai mult m-ar interesa în al cincilea rînd – se poate?

Anonymous said...

cred ca al cincilea se refera la NoMansLand.

Iulian Tănase said...

păi, să vedem, sînt şi eu curios (dar numai lunea, după ora 13, şi joia, între 10 şi 12).

monica said...

In al cincilea rind , cu toate ca stiu ca nu e rubrica raspundem ascultatorilor , as indrazni sa ma pling ca e inregistrata pe net treptat. Intii numai vreo cinci minute . Apoi dupa vreo doua zile am prins prima ora. Io mai incerc , dar poate cineva stie cum sa o inregistreze toata deodata.
In al sasea rind mie nu mi-ar conveni sa fie mai scurta, cita vreme mi se pare prea scurta. Daca s-ar scurta mai mult ar fi extrem de scurta , ceea ce m-ar deranja.
In al saptelea rind mie imi place foarte tare cind pareti nepregatititi, fiindca mie imi place spontaneitatea si abia cind pareti nepregatiti ( cu toate ca precis va pregatiti se pareti nepregatititi) pareti mai spontani , spre deosebire de atunci cint pareti pregatiti si sinteti doar semi-spontani.
In al treilea si al patrulea rind (rinduri pe care cred ca le-am sarit ,nepregatita fiind), atita m-am lungit , ca am si uitat ce voiam sa spun in primul rind.

Datura said...

nu stiu exact de ce am folosit stereotipuri. oricum, tu iuliane, esti un punct de reper pentru viitoarea mea cariera de scriitor. nu as vrea sa ajung un scriitor esuat ca tine. poate ca am zis prea mult. cred ca e mai interesant sa ma iau de tine decat sa repet ca un papagal idiot glumele proaste de la radio

Iulian Tănase said...

Scriitor eşuat? Glume proaste? De ce spui toate astea? Vrei să mă răneşti?

Datura said...

din cauza vietii mele de rahat probabil