Monday, March 9, 2009

Febră, febră, vrem ostaşi!


Nu îmi amintesc să fi făcut vreodată febră de cînd locuiesc în Bucureşti. Febra părea să fi rămas mult în urma mea, şi foarte bine, fiindcă în oraşul ăsta mă tem că nu e loc pentru amîndoi, păpuşe, i-oi fi zis, rămîi acolo, ai grijă de coşmarurile alea mirosind a oţet încins, i-oi fi zis, de dinţii ăia care cădeau unii peste alţii ca o ghilotină pneumatică, i-oi fi zis şi făcut, şi nici măcar nu e sigur că exagerez.
De joi noaptea mă lupt cu o viroză. Febra aceea din trecut m-a ajuns din urmă. Nu mi-a mai fost atît de rău din copilărie. Noroc că există îngeri care ştiu pe dinafară adresele bolnavilor. Noroc că febra e un animal sensibil. Dacă ştii cum să-i vorbeşti pe diverse melodii, dacă îi dai sirop, dacă îi scrii bileţele de umor, febra îşi pune singură şaua pe ea şi se ascunde într-un galop de sănătate. Dar mai e pînă atunci, viroza mea expiatorie!

7 comments:

Samuel Mammel said...

Numai sa n-ajungi ca Balcescu. Noi te iubim, Iulian, sa ne dai de stire cum te mai simti. Sa stim daca e cazul sa stringem fonduri de statuie sau nu inca.

Sanatate!

mos_groparu said...

de cand a fost exmatriculat abshintul cine ar fi crezut ca 40 de grade la umbra epilarilor de la subrat pot genera halucinatii la mansarda. diferenta dintre o febra pustnica de la cota 1500 si una mai pisi de la metrou e studioul radio guerrilla. adica io mi-as fi exorcizat-o in cadru organizat. a fost subminata organizarea. oare febrele se stiu intre ele?! comploteaza?! au suflet?! nume de cod gen: peggy lee hipertermica catre angella frison similea. over.

Anonymous said...

unele idei, la fel ca unele retete, n-ai cum sa le pregatesti decat la cald.

aduna-ti gradele la sfarsit, pune-le-n epoleti, si hai sa defilam!

Urmuz said...

Eu am văzut aseară o statuie frumoasă. Avea rîsul tău şi o haină croită de Ioana. Mi'am aprins o ţigară, am dorit să o invit la un vin alb, dar era cuprinsă de friguri.

mefisto said...

auzi tu te crezi trimisul lui gellu naum pe pamant? sau care-i faza? tu pe cine incerci sa copiezi? si la radio si asa in general ma refer!

Iulian Tănase said...

Sam, Urmuz, vă foarte mulţumesc, dar lăsaţi statuile în pace, îmi revin, ce naiba!

Mos Groparu, îmi pare rău, nu puteam să fac emisiunea duminică, deşi mi-aş fi dorit, n-aveam voce, nici acum nu am, nu încă. Dar exorcizarea aceea colectivă o vom pune în practică, asta-i sigur.

Durox, defilăm, avem în lucru şi nişte uniforme.

Mefisto, fie-ţi frustrarea uşoară!

calliope said...

Să dea Cel de mai Sus (nu cel de la 9)să învingeţi această viroză care să se dea de 7 ori peste cap devenind vieroză ,adică vinişor de vie roză...ba chiar, rafinat vorbind,la vie en roză vă doresc! Sănătateeeeee...să nu muriţi că cu noi care vă iubim ce ne făceeem??