Wednesday, April 8, 2009

Eşti aşa cum te visează ceilalţi – sau nuEpona nu a alergat niciodată. El este, în schimb, un foarte bun înotător. De cîini are o frică pe care niciodată nu a putut să şi-o explice. Epona a fost foarte mirat cînd, la Congresul Hieroglifelor, s-a apropiat de el Maestrul de Ceremonii Hipice şi i-a strîns mîna. „Unde ţi-e calul?“, l-a întrebat Maestrul, şi Epona a luat întrebarea ca pe una dintre multele ciudăţenii ale acelui bărbat care părea venit dintr-o altă lume.

Epona nu a înţeles la început de ce toată lumea îl priveşte ca pe un mare alergător. El nu a alergat niciodată şi i s-a părut oarecum straniu atunci cînd, întîlnindu-l pe malul unui rîu, Obs i-a spus: „Iată-l şi marele alergător Epona pe care atît de mult mi-am dorit să îl visez!“. Nu i-a răspuns atunci lui Obs, fiindcă nu a ştiut ce ar fi putut să îi răspundă.

Altă dată, un necunoscut a venit la Epona şi l-a întrebat: „Ce mai faci, Rhiannon?“. A fost încă o întrebare rămasă fără răspuns. Nici atunci cînd cineva i-a spus: „Dar eu ştiam că eşti femeie…!“, Epona nu a ştiut ce să răspundă. El e bărbat, nu femeie, şi asta se vede cu ochiul liber!

Epona ştie însă foarte bine ce înseamnă să treci prin Burcep. La început el nu a ştiut de ce toată lumea îl considera un mare alergător, dar, trecînd prin Burcep, el a aflat. Cu excepţia lui Obs, toţi cei care l-au visat vreodată pe Epona l-au visat alergînd. În visele celorlalţi, Epona alerga de parcă, în realitate, numai cu asta s-ar fi ocupat. Aşa a ajuns Epona să fie considerat un mare alergător. Întîlnindu-l pe stradă, ceilalţi nu îl vedeau pe el, pe Epona-care-nu-a-alergat-niciodată, ci pe Epona din visele lor. Şi, în visele lor, Epona alerga. Şi, alergînd în visele altora, Epona-care-nu-a-alergat-niciodată simţea asta. El se afla deja în starea de Burcep, şi simţea. Şi, simţind, ştia.

2 comments:

Urmuz said...

Să înfiinţăm Biroul de detectivi "Viaţa ta în visele celorlalţi".

lichter said...

Epona Enigel Mansell?