Tuesday, May 12, 2009

Ai murit? Stai liniştit!După ce ai fost depus în mormînt, în acompaniamentul fortifiant al unei dureri netrucate, este foarte important să nu intri în panică. Cei mai mulţi răposaţi, de-ndată ce se trezesc sub pămînt, încep să se agite şi să fredoneze, pe mai multe voci, cu diverse lungimi de undă, cîntece patriotice. Unii fac greşeala de a se răsuci în mormînt cu mişcări atît de rapide, încît riscă să provoace un incendiu subteran violent, care le-ar putea fi fatal. După ce ai fost depus în mormînt, nu trebuie să te agiţi, căci eternitatea este de lungă durată, şi este păcat să îţi pierzi energia încă de la început.

13 comments:

LZ said...

N-am murit! Dar am bagat la cap!

Moft said...

Testament: incinerati-ma, nu ma lasati sa stau pe spate o eternitate. Cu tot pamantul ala deasupra, nici macar nu voi putea numara stelele, sa-mi omor plictiseala.

Incze Klára said...

Cred ca e bine sa numeri pina la 100, sau sa numeri oi, in speranta ca iti vine somnul si adormi.

ZuZu said...

Si cat de singur te simti in multimea aceea...

pensionaru said...

MIC EXERCITIU DE LOGICA

Guvernul si Parlamentul Romaniei sustin, pe drept cuvant, ca pensiile exagerate de care beneficiaza o parte a cetatenilor, nu pot fi reduse la valoarea lor normala deoarece reprezinta UN DREPT CASTIGAT.
Dar pensiile unei alte parti a cetatenilor au fost totusi miscorate, fara probleme, prin nerecunoasterea grupelor de munca. Dreptul de a-ti incheia mai repede activitatea, fara afectarea cuantumului legal al pensiei, nu era tot UN DREPT CASTIGAT ?
Inainte de 1989 circula aproape liber un dicton perfect adevarat : "La noi toti oamenii sunt egali, in afara unora care sunt mai egali decat ceilalti !". De prima parte a acestei cugetari s-a ales praful. Se pastreaza insa, cu sfintenie, partea a doua...

lichter said...

Niște morți scandalagii de calitate mai dezmorțesc atmosfera. Nu mă refer, desigur, la morții care iți pot zgîria coșciugul/urna și nu au nici măcar asigurare. Mă refer la niște morți simpatici și gălăgioși.

Dacă e prea multă liniște morții ar putea muri de plictiseală și ar pierde bunătate de eternitate.

Uffie said...

Deci pana la urma suntem nemuritori.Right?

Anonymous said...

http://www.youtube.com/watch?v=3ygpJvzqkvI&feature=channel_page
Pe la minutul 4 va deveni evidenta conexiunea cu povestea ta .Monica

Iulian Tănase said...

da, da, să comandăm nişte clopoţele pentru morţii vii sau cum or fi.

Anonymous said...

prima oara cand am murit ,m-am speriat rau de tot , am crezut ca cineva imi face o gluma proasta.apoi am realizat ca nu e doar prima oara cand mor , ca daca as muri nu s-ar bucura nimeni, mai mult nici nu cred in metempsihoza.asa ca intr-adevar cel mai sigur era sa raman linistit convins fiind ca nimic nu s-a schimbat si ca totul va reveni la normal odata ce ma voi trezi...imaginea prafuita a blocului din fata mea m-a convins de aceasta , mai ales ca nu i se mai vedea nici bulina rosie

misu said...

"mortii cu mortii, vii cu viile" (zicala tampita de betivi, o auzi la orice parastas).

ba baieti, io mai am treaba, asa ca nu ma duc sa mor, ma duc la muzeu: www.noapteamuzeelor.ro
mai vine careva? cica e cool, te uiti la ce-au lasat in urma morti mai destepti ca tine, si te bucuri ca tu ejdi tembel, dar viu!

cica mortii, adunati, ar fi cam de 10 ori mai multi decat vii. e vorba, desigur, de specia umana. nu mai stiu cine a facut calculul asta, da' rog pe cineva sa-mi zica de-i corect, ca eu unul nu ma pricep.

multumesc, hai progresul finante-banci! (apropo, stiti ca in bucuresti exista un "cimitirul progresul"...?!)

mos_groparu said...

eu n-am inteles daca pensia e un fel de burta la gura inainte de moarte, adica un macac nascut la sapte luni e fratele deasuprarealist al unei gospodine de la apaca, departamentul creatie - divizia foto, pensionata preventiv (mediu in activitate toxica sau activitate in mediu toxic)?!

baldovin said...

daaaa! Si la ce bun sa te mai agiti ca oricum ajungi chiar daca stai pe loc