Saturday, September 26, 2009

Da, am primit mită!

S-a întîmplat aseară. Eram la o masă în Absintheria Sixtină, beam un pahar de vin, vorbeam cu nişte oameni, cînd, deodată, văd că se apropie de mine un bărbat la vreo 40 de ani (avea barbă, tricou, două mîini, părea destul de serios) şi îmi întinde un plic pe care scria mită. A insistat să îl iau (înăuntru erau bani, nu glumă!) zicîndu-mi că de ce poeţii nu ar primi şi ei mită, că de ce numai ăilalţi să primească, există destule probleme, domnule, pe lumea asta pe care numai poeţii le-ar putea rezolva, şi a tot ţinut-o aşa pînă cînd i-am zis, bine, hai că îl iau. N-a fost suficient: a trebuit nu doar să iau mita, ci să mă şi las fotografiat în timp ce iau mită, ca să fie flagrantul delict complet şi să nu pierdem vremea la reconstituire.(Despre mită şi lansare, aici şi aici :)

14 comments:

Elza said...

mda... numai ca mita ta va ramane in istorie... pentru asta ai fost mituit.

Iulian Tănase said...

Eu n-aş fi atît de pesimist.

Elza said...

m-am referit la altceva dar... cred ca da, a fost un gand pesimist

Iulian Tănase said...

Ei, lasă, că şi eu tot la altceva m-am referit.

Anonymous said...

:)

s. said...

si heraclit ce mai face?

Iulian Tănase said...

mi-e dor de el, sper că face bine.

victor L said...

"..., ci să mă şi las fotografiat în timp ce iau mită, ca să fie flagrantul delict complet şi să nu pierdem vremea la reconstituire."
Bine, dar banii, banii nu se vad, deci trebuie mers la reconstituire.

Noi, judecatorii, asta vrem sa vedem, baniiiiiii!

Iulian Tănase said...

Victor, ai fi dezamăgit de sumă.
„Decît“ 10 lei au fost.

pushthebutton said...

Banii au fost mânjiţi cu substanţă nimicnicistă, spălaţi în patru rânduri, aşezaţi cuminţi la soare întru anonimizare şi apoi dăruiţi viclean poetului. Ţin să felicit poetul pentru demnitatea din gest, pentru intoleranţa arătată corupţiei şi pentru fericirea oferită la trei ceainice.

andrei ruse said...

omule, n-aveam unde sa-ti trimit linkul asta:
http://andreiruse.ro/?p=1454

probabil ai vrea sa-l vezi, ca doar e un clip cu tine, de la street delivery. sterge mesajul meu, daca e.

Iulian Tănase said...

mulţumesc, andrei. (n-am citit prea grozav, dar asta n-are legătură decît cu mine.)

Tamina said...

Zimbesti mai cald decit zimbesti la radio.Ma bucur ca te-am auzit in carne si oase...si ma bucur inca si de "automatograf"-ul pe care l-am primit. E a doua oara de cind ma stiu cind fac gestul..., prima oara am primit cite o semnatura de la vocalul si chitaristul solo ai unei formatii japoneze de funk la Palatul Copiilor pe la inceputul anilor '90.

andrei ruse said...

@iulian, cu placere, intr-adevar am vazut lecturi de-ale tale mai bune, dar fiecare are "farmecul" ei. mie mi-a placut, altfel n-as fi facut ghidusia asta. numa' bine. :)