Sunday, October 4, 2009

De la stînga la dreapta, de sus în jos1. UMBRA DELPHINII. Cînd este despicată cu o limbă de sticlă, spumele se dau la o parte şi în oglinda ei se zăreşte copita rătăcită a unui cal sălbatic. Gust liliachiu-amar.
2. DICHONIA VIRIDIANA. În libertate, se hrăneşte cu oasele întunericului. Rugina sîngelui este – să nu uităm – zaţul libertăţii.
3. NONAGRIA MONETA. Solul îngrăşat cu zaţul acestui mamifer negru este propice culturilor de Floarea-Soarelui-la-Apus.
4. ANNA LUNARIS. Există în Agrigent o stradă asfaltată cu zaţul de smoală al acestei cafele sălbatice.
5. HYPNA TENTACULARIA. Pompierii somnambuli îşi umplu extinctoarele cu spuma acestei cafele ignifuge, cu gust fantomatic. Cîte incendii nu au căzut pradă zaţului ei nemilos! Cîte tone de scrum nu s-au transformat în piatră la atingerea ei!
6. HARPYIA HERMELINA. Fiartă în miere îndoită cu salivă de bursuc, această cafea de cîmpie este folosită mai ales ca leac împotriva nostalgiei.
7. TREMULA TREPIDA. Cine nu se va minuna că ea a fost adusă pe lume, dintr-un adînc atît de îndepărtat, numai şi numai pentru umbra ei credincioasă!?
8. LEMA CANIOLA. Înfruntă bine trecerea orelor şi este foarte rezistentă la influenţa oricărui astru. Are adîncul negru, iar spuma prinde culoarea roşie pe măsură ce se învecheşte.
9. PSEUDOPANTHERA IMACULARIA. Se dezvoltă bine în orice tip de ibric, atît la soare, cît şi la semi-umbră. În soluri prea amare creşte foarte puternic, dar înfloreşte mai slab. Se poate înmulţi atît prin seminţe, cît şi prin autosugestie.

7 comments:

dinu said...

un 3 azi, cu un avenir 5 ;))

Iulian Tănase said...

Important e să te distrezi cu un ochi închis.

calliope said...

asa e ,cu un ochi dupa gratii poti ajunge departe cu privirea (celuilalt ochi)
mmm...delicioasa cafeaua bauta de domnul 3Vertical cu doamna Orizontala 2 s-un pic!!!

Ana said...

Iulian ai uitat sau ai vrut sa uiti un amestec, ce-i drept, aproape imposibil de fotografiat. e o cafea atotvisatoare. pe prima oglinda poate fi recunoscuta dupa un semn mic, un pui de luna ca o amprenta pe marginea cestii. se poate bea doar cand PSEUDOPANTHERA IMACULARIA si ANNA LUNARIS fac dragoste intr-un acelasi ibric. dar trebuie sa tii cont de temperatura. la 45 de grade iti da ANNA IMACULARIA un amestec metalic inodor, dulceag si lipsit de efect - si multi se pacalesc asa. La 33 bei PANTHERA LUNARIS, cafeaua cafelelor.

Elza said...

intr-adevar, o frumoasa matrice patratica de familii cafele.

numarul 7 din 9 :), e preferata :)

miruna vlada said...

f frumos. nu-mi imaginam ca e atata poezie intr-o cafea de automat :)

calliope said...

Pai da,frumos,bem cafea si cafeaua doarme pe noi 8 zile,cafeaua trezeste la viata somnul care creste si se face mare