Monday, November 30, 2009

Mihaela Rădulescu, mai tare ca Salman Rushdie

Unora li se va părea, poate, ciudat că sînt amic cu Mihaela Rădulescu. Mie nu mi se pare. Ne-am cunoscut la Radio Guerrilla, în calitate de colegi camuflaţi în roz. Eu n-am fost deloc amabil cu ea la început. Odată mi-a şi spus, în bucătărie, la radio, că îi este frică de mine. La prima şedinţă a echipei iniţiale a RG, care a avut loc în redacţia Caţavencu, eu, Exarhu şi Mihaiu am fost destul de necruţători cu Mihaela, care tocmai apăruse într-un clip electoral, la braţ cu Adrian Năstase. Cu timpul, mi-am dat seama că Mihaela e o tipă ok. La radio, n-o făcea pe vedeta, atît i-ar mai fi trebuit :). Mihaela aflase că scriu, şi chiar s-a oferit să contribuie cu o sumă de bani pentru Abisa, ceea ce a şi făcut.
Sîmbătă, la Gaudeamus, Mihaela a vîndut în vreo două ore peste o mie de exemplare din al doilea ei volum (Nişte răspunsuri, Polirom). Mai mult decît Salman Rushdie sau Neagu Djuvara.
Aseară, am avut-o în direct, la radio, pe Mihaela. I-am spus că am nişte cărţi scrise şi dacă n-ar vrea să le public sub numele ei. Îmi pare rău că a refuzat oferta :).

36 comments:

Moft said...

din acelasi ciclu, in numarul urmator, radulescu mai tare decat coelho
stay tuned

doina said...

Nu aveti stilul Mihaelei - eu zic din fericire, dvs. faceti cum vreti :) - prin urmare nu risca o acuzatie de plagiat, de aici refuzul. Onest, percutant si la obiect, o mare scriitoare si o tipa OK. Mi se pare o combinatie care vinde bine. Orice.

Moft said...

...acest Balzac in rochie de seara...

Iulian Tănase said...

Moft, sper că ai sesizat ironia din titlu.

Doina, nu trebuie să fii un mare scriitor ca să vinzi bine.

Moft said...

era mare cat casa; comentariul este despre potentialul doamnei. Care este. Pentru ca vrea, deci poate.

Anonymous said...

da, e trist... la asta m-am gandit si eu. adevaratii scriitori "mor de foame" dar...

neantul said...

degeaba, raftul cu versetele satanice tot gol era! huo!

Incze Klára said...

Iulian, eu o cunosc bine pe Andreea Marin.
Ce se va intimpla acum cu prietenia noastra? :)

Ana said...

in ritmul in care involueaza lucrurile in Romania cred ca in curand Coehlo o sa vrea sa ii dea un uppercut in ficat Mihaelei Radulescu. pentru ca e o vanzatoare buna-buna.

Ana said...

si nu ma pot "aptzine". ma roade curiozitatea. cum e totusi sa o ai in direct pe Mihaela Radulescu? iti pot lua un scurt interviu acum?

1. Cum v-ati simtit cand ati avut-o in direct pe Mihaela Radulescu?
2. Cum e Mihaela Radulescu indirect?
3. Ce parere are Salman Rusdhie despre toate aceste obscenitati scenice?

Liviu Drugă said...

@Incze Klara :)) bine (s)pus!

Iulian Tănase said...

Klara, se pare că am cam încurcat-o, da :)

Ana, trimite-mi, te rog, întrebările prin fax :)

Anonymous said...

poate parea ciudat, dar in afara de scandalurile in care se baga, imi place mihaela radulescu. mi se pare o persoana deschisa, inteligenta si farmecul ei consta tocmai in faptul ca o ia pe dinainte gura :)

nu o data m-am amuzat cand am vazut-o gafand sau scapand aluzii sexuale total deplasate cu o ceata de intepati in costume in jur. cred ca asta imi si place la ea, dezinvoltura asta deplasata.

in rest, dumnezo cu andreea marin :))

Iulian Tănase said...

Bravo, Gia, să treci pe la casierie :))

ciNicu said...

Intr-o tara in care cea mai ascultata muzica este maneaua(daca poate fi numita muzica),cele mai urmarite stiri sint cele de la ora cinci,cele mai "citite"ziare sint "Libertatea" si "Click",cel mai popular personaj este Gigi Becali,etc.,mi se pare firesc ca cartile(cacofonia e voluntara) Mihaelei Radulescu sa fie cele mai vindute. Frumoasa tara.....

Iulian Tănase said...

ciNicu, n-ai vrea să ştii care sînt cele mai vîndute cărţi din America.

gia said...

Iulian,

Nu stiu cum scrie. Asa ca nu ma bag.

Banuiesc ca la asta te referi cu casieria. Hai, nu fi rau.

PS: si ai grija, tie ti-am citit volumele si mi-au placut. nu vrei un fan in comun, nu? :))

Laura said...

nu. mihaela e mult din ce e rau cu tara asta, oameni care pot dar nu vor.. e usor sa fii.. usor. dar respectul mi-e scurs pe radacinile oamenilor pe care gravitatia ii afunda in solul umanitatii, datorita carora recoltam sclipiri de stele, nu glam.

Iulian Tănase said...

Gia, nu cred că eu şi Mihaela împărţim aceiaşi fani. Apoi, ca să fiu drăguţ, am să spun doar că M. nu se numără printre scriitorii mei preferaţi.

Laura, aceste cuvinte ale tale ne doare.

Frigideru said...

Duminica RSS live cu Monica Columbeanu si Oana Zavoranu...'cate nu face poetii ilustri contemporani' sa publice si ei fituica lor', mai iulica mai!

Iulian Tănase said...

Frigideru, dezgheaţă-ţi mintea puţin: era o aniversare Radio Guerrilla, iar MR face parte şi ea din mica istorie a acestui radio.
În rest, insinuările frigiderelor mă lasă rece.

monica said...

Si MR, in ciuda prejudecatilor a fost chiar ok in interventia ei .Cel mai tare , insa, mi-a placut baietul din Basarabia .

Iulian Tănase said...

Da, Ion a fost tare, nici nu mai ştiu ce a zis :)

doina said...

Am inteles, dar nu sint de acord. Probabil ca-mi lipsesc secventele live din filmul asta cu scriitori, cele care ar justifica succesul doamnei, altminteri fac eforturi sincere sa inteleg de ce scriitorii mari nu vind. Sa fie look-ul, sa fie tocurile?

Anonymous said...

Interventia M R la RSS = toleranta si respect mahalalei, ceea ce nu poate fi decat de admirat

runbaby said...

si eu aveam o parere execrabila despre Mihaela inainte sa o cunosc si sa lucrez cu ea. zic doar atat: la cum putea sa fie femeia asta, e super ok asa cum e.

Laura said...

bine atunci, imi exprim regretul sincer, am sa tac. plec capul cu trac. si ratacesc s-arunc cuvinte pe-un alt prag. cu drag,

calliope said...

Domnul Iulian ar putea, pur si simplu in joaca,sa scrie o carte cu titlul " Fara Mihaela Radulescu",s-ar vinde cu aceeasi frenezie nebuna,citind-o ,oamenii ar descoperi ca,intr-adevar, in carte nu e vorba deloc de Mihaela Radulescu...dar curiozitatea(evident,nesatisfacuta ulterior) de a afla de ce naiba nu e vorba de Mihaela Radulescu,ar duce la vinzari colosale:) Parerea mea:)

emanuel said...

ma gandesc sa lansez o linie de lenjerie intima cu monograma MR pentru gravide...cred ca prinde in Romania...ceva chiloti tatra pe romaneste. In tara in care MIhaela Radulescu SRL vinde mai multe volume decat doamna premiu nobel pentru literatura....astept cifrele de vanzari de la cartea Andreei Marin Banica JR dansez pt tine. Cred ca divinele impreuna o sa umple metroul de intelectuali...

monica said...

Io acuma , sincer, nu inteleg cine v-a bagat in cap ca literatura e pentru toata lumea? Mi se pare absolut normal ca MR sa vinda mai mult decit un scriitor bun. Un scriitor bun scrie pentru 10 % din populatie (cei cu IQ peste 120)si cred, ca pe astia 10 % se bat toti scriitorii buni. Literatura n-are nimic de-a face cu democratia,nu se imparte in mod egal la toata lumea .E doar pentru happy few, fiti bucurosi ca sinteti printre ei , iar ceilalti, Dumnezeu cu mila.

Iulian Tănase said...

Deşi cred că scriu ceva mai bine decît MR, mi se pare normal ca volumele ei să se vîndă infinit mai bine decît ale mele. Cărţile scrise de astfel de vedete nici nu cred că sînt cărţi. Sînt un fel de cărţi. Sînt cărţi-tabloid, ziare cu coperte de carte. Şi tirajele tabloidelor vor bate întotdeauna tirajele cărţilor. Aşadar, să nu ne indignăm. Există loc sub soare pentru toată lumea.

monica said...

Iulian , imi cer iertare , daca am fost prea vehementa.

Iulian Tănase said...

Monica, n-ai de ce. Sînt foarte de acord cu ce ai scris.

calliope said...

poetii sint niste copii : cind se asaza sa scrie la un birou nu ating pamintul cu picioarele :)))

Iulian Tănase said...

Mai ales dacă locuiesc la etajul 8 :)

calliope said...

evidamente :) ''afurisitii'' astia norocosi au infinitul mereu in picioare !!!