Wednesday, November 11, 2009

Păpuşea, vă fac o colivă deseară?În cazul în care nu ştiaţi, „coliva este un semn văzut al credinţei noastre în înviere. Grîul simbolizează pe cei credincioşi, zahărul sau mierea reprezintă virtuţile celor sfinţi, iar nuca, victoria vieţii asupra morţii.“

Toate aceste lucruri extraordinare şi multe altele, încă şi mai delicioase, le puteţi găsi pe site-ul coliva.ro.

Foarte important:

Producţia de colivă tradiţionala românească are implementat sistemul de management şi siguranţă a alimentelor conform principiilor HACCP SI ISO 22000 /2005.

Aşa să ne sature Dumnezeu!

7 comments:

Moft said...

da' bunbuanili di pi coliva ce semnifica, bre?

Iulian Tănase said...

Bomboanele reprezintă particulele elementare din care este alcătuit sufletul, ce altceva?!

Mirela Vasile said...

Dar cu ce ocazie vii cu coliva in fata noastra? :)

Moft said...

got it. dar stratul de cacao?

Iulian Tănase said...

Mirela: mi-a trimis un prieten acest link, pe care l-am găsit irezistibil. Plus că puţini ştiu, probabil, că, în urmă cu vreo doi ani, le-am făcut cinste ascultătorilor mei de la radio cu o colivă care avea forma României Mari. Deci, relaţia mea cu coliva e mai veche.

Moft: e de cacao să mori, asta trebuie să fie ideea.

Anonymous said...

unii dintre ascultatorii mai vechi isi aduc aminte mereu cu placere de emisiunea dedicata colivei de acu' vreo 2 ani...face parte din coltisorul ala de lucruri marunte care conteaza pt tine fara a avea importanta daca pt ceilalti nu inseamna nimic. kinda like an inside joke you have with yourself :)

best wishes,
Georgiana

Zadkielix said...

Foarte buna initiativa!
originalitatea nu a murit, se vede!
Ma bucur de asemenea ocazii unde se intampla niste lucruri ce tin de spiritualitate, de traditia milenara a acestui popor, din care fac si eu parte!