Tuesday, December 8, 2009

Teorema pescăruşului cu cap de lup (TPCL)Astăzi, în timpul testului la Metalogică, am început să scriu un poem despre un pescăruş cu un trecut destul de întunecat, un pescăruş care îşi tatuase un peşte-spadă pe burtă şi un cap de lup pe aripa stîngă, un pescăruş care se căsătorise de trei ori în aceeaşi zi, mare figură pescăruşul ăsta, ştiu foarte bine despre ce vorbesc, l-am întîlnit acum două zile, la Mangalia, fumam pe balcon şi el cît pe ce să îmi reteze ţigara cu spada aia plină de solzi de pe burtă, mi-a plăcut de el, un tip, într-adevăr, curajos, şi eu scriam de zor despre echivalenţa Teoremei completitudinii tari cu Teorema lui Henkin, iar el se plimba deasupra paginilor pe care le înnegream de zor, şi asta doar pentru a mă face să înţeleg ridicolul situaţiei, naiba ştie cum dăduse de mine, eu încercam să elimin o săgeată dintr-un rînd valid, să dau dovadă de corectitudine semantică şi sintactică, iar el îmi striga, printre rînduri, fraiere, completitudinea e ceea ce fac eu cînd zbor, nu ceea ce faceţi voi, aici, vai de capul vostru, hai, te salut, mi-a părut bine că sînt pasăre, nu om.

12 comments:

Ana said...

Hi hi. Imi pare rau acum ca nu am facut si eu Teoretica, ia uite ce inspiratii guralive am ratat...:)

Petre said...

se pare că pescăruşul ăla ţi-a mai şoptit şi alceva că ai terminat repede şi ai ratat berea de după test...

Moft said...

de unde se vede clar ca pescarusii sunt pasari, nu oameni. Reciproca e valabila?

Iulian Tănase said...

Petre, sigur că mi-a mai şoptit şi altceva, să fi văzut ce de logograme erau la gura lui... Să ştii că n-am terminat mai repede decît cei care au terminat primii, iar berea o recuperăm noi, n-avea grijă!

Iulian Tănase said...

Moft, nu ştiu să răspund, nu mă pricep la reciprocităţi ;)

InBonobo.com said...

Nu prea-mi plac pescarusii. Mananca prea mult si orice. Dar al tau - asta da, domn'e, da.

misu said...

@ ana: cu poetii astia nu-i de joaca - auzi, teorema lui Henkin!

Elza said...

Teorema (TPCL): Pescăruşul cu cap de lup are întodeauna dreptate.

Gia said...

Vreau si eu sa fiu pasare ca el ca sa zic ca ma bucur ca sint pasare si nu om, dar mi se pare ca am sa ramin numai cu vrutul

Iulian Tănase said...

Cei care vor să fie păsări să scrie o cerere şi să o lase la registratură.

Gia said...

Nu va suparati,avem formular pentru cerere ? trebuie si timbru fiscal?

Moft said...

deci, domnu' Tanase, doamna Geta de la registratura m-a pus sa scriu si de care pasare vreau sa fiu, da' io pen' ca nu stiu cum se scriu alte pasari, am scris curca. Credeti ca se accepta? Unde pot lasa si eu un pachetel pentru dumneavoastra, poate... stiti dvs....se accepta mai repede. La doamna Geta e bine?