Thursday, February 4, 2010

Teorema de omletitudine


T: Toate prouăziţiile care alcătuiesc omleta pot fi demonstrate pe baza axiomelor sistemului.

Axioma 1: O omletă S este semantic completă dacă şi numai dacă orice prouăziţie P, alcătuită dintr-un ou valid, este o teoremă de omletitudine în S.
Axioma 2: O omletă S este sintactic completă dacă şi numai dacă, pentru orice ou valid U, una din prouăziţiile P(U) sau ~P(U) este o teoremă de omletitudine în S.
Axioma 3: Omleta este un sistem consistent şi gustos.
Axioma 4: Între teorema de omletitudine şi teorema de hamletitudine este o legătură de a fi sau a nu fi.

17 comments:

Elza said...

acestea este Sistemul lui Poemix de ompletitudine (SP, nu? :)


inca nu mi-e clar care este propozitia ~P(U). va rog sa mi-o explicati inca o data ;)

Iulian Tănase said...

Elza, omletitudine, nu ompletitudine! Te rog să vorbeşti incorect frumos.

Elza said...

vai, ma scuzati domnule profesor. trebuia sa adaug si c-ul respectiv... :)

dar nu mi-ati raspuns la intrebare. n-o sa stiu atunci la examen...

Sotia pompierului said...

Uf, e prea complicata teorema asta.Mi-e ciuda ca n-o inteleg, ca ma pricep si eu la omlete si inca bine de tot.Variabilele ceapa, ciuperci, ardei,spanac au loc in teorema asta?

mece said...

fagmilială: să nu încalci omlerta.

calliope said...

dupa fotougrafie s-ar zice ca din atitudinea omului in fata vietii in general, in fata homletei in special,nu s-ar alege,la final, decit niste ooo sparte discret cu frisca si fragi,pofta buna mi-e :) FrumOuasa teOurema !!!

calliope said...

vesela soarta au bietele oua,cite or fi fost si ce-or simti acum,sparte fara mila si infipte gratios in furca,spre Bobilna isi duc ele teorema in spate,e clar

Anonymous said...

http://psihedelix.wordpress.com/2009/01/16/interviu-cu-un-popa-obscur-din-baragan/#comment-34

ana pauper said...

nici un ou

::40 wild birds playing guitar::

Ana said...

mie teoremele astea îmi fac poftă de mîncare. mi-e deci foame

Anonymous said...

:)) ma intreb daca asta mancau pozitivistii vienezi...poate un meniu mai consistent totusi: cu aperitiv enunturi protocolare, apoi felul principal, specialitatea bucatarului, o teorema de omletitudine servita dupa regulile sistemului, iar drept desert, o judecata analitica Raffaello, cu predicatul din aluna inclus a priori in subiectul de cocos.
Dupa aceasta indestulare a simturilor, mesenii se vor apuca sa ragaie sau sa sparga farfuriile, pentru a-si exprima satisfactia. Orice judecata de gust ar fi fost desueta, avand in vedere ca acest tip de propozitie este lipsita de sens.

Iulian Tănase said...

Asta i-ar fi zis Carnap lui Heidegger, probabil, dacă Martin şi-ar fi dres fiinţa şi timpul cu nişte omletă à la Gödel.
Nu ştiu cum ar arăta enunţurile protocolare de omletitudine (deşi îmi pot imagina), însă eu ador formulările lipsite de sens ale metafizicii şi le prefer oricînd formalizărilor de tip şniţel vienez.

Anonymous said...

:)) sa speram totusi ca Martin si-ar fi respectat dieta de hrana vie si ar fi refuzat elegant ospatul . Fiintarea isi pierde totusi toate calitatile odata prajita. Iar snitelul vienez pica foarte greu la stomac, mai ales daca ai o sensibilitate oarecare. Dar cred ca e normal. Cum ar putea vreodata o implicatie sa fie mai sanatoasa decat o propozitie fara sens?

Anonymous said...

Domnule Tanase,

Sa-ti fie rusine! Te-a vazut toata lumea cum copiai la logica filosofica. La varsta dumitale!? Poate, in locul unui premiu literar (oare si poeziile sunt de inalta inspiratie, intelectuala, suprarealista, desigur ???), primiti un premiu pt cel mai priceput "copiator".

monica said...

Mi-am dat brusc seama de ce nu m-a interesat niciodata filosofia. Am avut o profesoara ca anonima de mai sus .Piricioasa cu nivel mintal de gradinita .Cind n-o bagam in seama, ne cerea definitii de concepte si cind reiesea din definie ca intelesesem ceva , ne cerea s-o scriem , apoi numara cuvintele din manual si cuvintele pe care reusisem noi sa le reproducem si cu metoda de trei simple ne baga o nota intre 2 si 4 .Va dati seama la cite prepozitii continea definitia unui concept nu reuseam niciodata s-o multumim.

Iulian Tănase said...

:)))
Monica, lasă că m-a distrat anonima, am rîs, o asemenea prostie n-am mai citit de mult.

monica said...

Ai dreptate , dar eu cred ca am imbatrinit si nu mai fac distinctia intre distractie si greata.