Sunday, March 14, 2010

Familia mea, ameninţată cu moartea

Săptămîna asta, am ajuns de două ori la Poliţie. Am scris, cu stiloul meu Pelikan, încărcat cu cerneală neagră, nişte lucruri pe care niciodată n-aş fi vrut să le scriu. La Poliţie, am ajuns în calitate (halal calitate!) de persoană hărţuită, agresată şi căreia i-a fost ameninţată familia cu moartea. Povestea durează de mult timp şi, pentru că în ultima vreme patologia hărţuirii şi-a ameninţării a luat-o razna (prin mesaje, pe e-mail sau comentarii pe blogul ăsta, de o josnicie inimaginabilă), am hotărît că e cazul să reacţionez. Poliţiei i-am dat, practic, totul mură în gură, fiindcă, înainte de a face plîngere împotriva persoanei agresoare, am luat investigaţia pe cont propriu. Şi am aflat cu exactitate cine este agresorul, care, cu o nonşalanţă incredibilă, mi-a scris de curînd cum anume se gîndeşte să îmi omoare iubita şi fiica. Hărţuirea din partea acestei persoane psihopate durează de vreo doi ani şi ceva, eu am încercat să ignor mizeriile, am rugat-o în repetate rînduri fie să îşi vadă de-ale ei, să mă lase în pace, însă, văzînd cît de bolnavă este mintea acestui om, m-am hotărît să nu o mai las eu în pace. (Invitaţiile mele de a mă întîlni, faţă în faţă, cu agresorul au fost refuzate.) Acum, am, în sfîrşit, ocazia să văd dacă Poliţia îşi face treaba sau dacă firma UPC, în ograda căreia se află IP-ul persoanei agresoare, respectă legea (în cazul ăsta, a respecta legea, ca UPC, înseamnă să sesizezi imediat Poliţia că un abonat de-ai tăi hărţuieşte, agresează şi ameninţă cu moartea*). Cineva va ieşi prost din povestea asta: ori Poliţia (dacă nu îşi va face treaba), ori UPC (care ar putea muşamaliza identitatea posesorului acelui IP), ori – ceea ce ar fi firesc – agresorul însăşi. Cine vrea război, de război va avea parte. Pe subiectul ăsta, mi-am pierdut complet umorul.

* Iată cum sună una dintre ameninţări: „ia zi, ce alegi: sa traiasca mult si bine putorile astea doua departe de tine, fara sa mai auzi vreodata de ele, sau sa crape in curand amandoua, purtandu-ti numele?“.

26 comments:

niciodată_pe_nume said...

culmea :( e un om bolnav, in mod sigur, dar... sa fie, oare, si pe atat de periculos?

Mirela Vasile said...

E groaznic, imi pare rau ca trebuie sa treceti prin asa ceva! Daca as putea sa ajut, as ajuta.

monica said...

Cind abjectia cuiva intrece normele suportabilului sintem inclinati sa zicem ca-i vorba de o boala .Nu-i nici o boala , e abjectie ; cind se combina cu obstinatia de-a se baga in viata celorlati cel mai bun lucru e de mers la politie.Asa ca nu pot decit sa-l felicit pe Iulian ca a luat decizia corecta si ne-a scapat si pe noi de-o indispozitie.

Iulian Tănase said...

Monica, mă tem că dicţionarele au rămas mult în urma realităţii. Eu nu ştiu dacă există şi care ar fi cuvîntul nimerit pentru josniciile la care s-a dedat această individă, sper că Poliţia să găsească ea cuvîntul ăsta sau măcar nişte articole penale.
„Abjecţie“ e un cuvînt blînd, ca să nu mai spun că povestirea lui Salinger „Pentru Esmé – cu dragoste şi abjecţie“ este una minunată.

costik_c said...

eu as fi vorbit cu niste ucrainieni

monica said...

Iulian , am scris cum mi-a venit la gura, mai ales fiindca nu cred ca-i vorba de abisuri psihologice sau psihiatrice ( cu toate ca aproape as pune pariu ca lasitatea va merge pina acolo insa sa acuze abuzuri din frageda pruncie, doar pentru a stirni mila si a se justifica).Nu merita cautate cuvinte foarte complicate cind persoana in cauza e banala .Ura si prostia pot duce la chestii din astea. Si ma bucur ca ai dat-o pe mina politiei , fiindca e nedrept sa scape nepedepsita si sa se creada invulnerabila.Ioana a foarte draguta dorindu-i tot binele din lume , dar ma tem ca se inseala. Inainte de asta sa dispara din vietile voastre si apoi poate avea fix ce doreste altora.

calliope said...

Dorindu-i tot binele din lume acestei ''fiinte'' ,iubita dv se apara cu o mare noblete sufleteasca,imbracata parca brusc cu straiele lui Aliosa Karamazov...va doresc sa treceti cit mai repede de acest cosmar !!!

Anonymous said...

doamne... sper sa va linistiti cat de curand.
alexandra j.

demoment said...

sunt de acord cu ideea monicai.
am trecut acum cateva luni printr-un soi de hartuire cu amentitari. (a fost groaznic, dar probabil nu la fel, amenintarile mi se adresau strict mie, nu si celor apropiati)
din fericire, dupa mai multe incercari, a functionat solutia "ignore", n-a mai fost nevoie de politie (in care, din pacate, nu prea credeam)
am toata increderea ca veti depasi cu bine momentul asta urat.

Iulian Tănase said...

Vă mulţumesc pentru mesaje. Vă cer scuze tuturor celor care obişnuiaţi să intraţi pe Poemix pentru a citi poeme şi alte lucruri care au legătură cu poezia. O vreme, ceea ce voi pune aici va fi exact opusul poeziei. Voi merge pînă în pînzele albe cu această investigaţie. Eu nu sînt un om atît de bun încît să îi cer iertare unei fiinţe mizerabile care mă hărţuieşte şi îmi ameninţă familia. N-am de ce să fac asta. Sînt obişnuit să lupt. În armată, mi-a şuierat un glonţ pe la ureche, deci n-ar fi pentru prima oară.

minotm said...

Mitos nu stie ceva raketzi sa rezolve "discomfortul" ?
deraiati mintal sunt peste tot dar trebuie bagati in depou
speram sa auzim de mai bine

Anonymous said...

Cel de sus sa va aibe in paza.Nu se va intimpla nimic.Totul va fi bine.Asa trebuie gandit totul.Si va fi bine.

Anonymous said...

Eu asha fac si rezist ca un material ce si-a construit singur casa.

Anonymous said...

Presimteam asta.Adica am avut o presimtire ieri ca ceva e in mare neregula.Sa stii ca iti voi fi alaturi.De la departare.

Moft said...

Individa e scelerata rau. Politia e obligata sa iti furnizeze numele, asa cum providerul de internet este obligat sa furnizeze politiei datele despre abonat. Succes - si... cu orice as putea ajuta...din inima.
La 2010 AD, speram ca institutiile statului functioneaza.

Anonymous said...

hmm... ai mai? adica de la niste mesaje nepotrivite s-a ajuns atat de departe?
cred ca in loc sa pui moderare la comentarii, mai bine le stergi pe cele ce nu-ti convin. la urma urmei e blogul tau...

Anonymous said...

Stimate domn,nu aveţi de ce să ne cereţi iertare.Eu cel puţin nu intram doar pentru poezii (superbe de altfel) ci intram şi pentru impulsul curiozităţii de a cunoaşte fragmente de gânduri,extrase din mintea unuia din puţinii oameni de calitate din România.Pentru că vă admir sincer.Nu îmi pot exprima în termeni politicoşi indignarea pe care mi-o provoacă această mizerabilă situaţie prin care treceţi momentan.Toate urările de bine din partea mea pentru minunata dumneavoastră familie!Puteţi posta ceea ce doriţi,însă eu sper să citim cât mai puţin timp din "opusul poeziei" fiindcă îmi place să sper că măcar o dată poliţia îşi va face treaba.Am trecut printr-o situaţie oarecum asemănătoare împreună cu nişte foarte buni prieteni,dar din păcate,în cazul nostru era să se încheie situaţia cu prietenii mei în puşcărie.Asta este justiţia română.După ce ne-am mutat în Bucureşti,persoana respectivă a încetat.Îmi cer iertare dacă m-am întins prea mult!Noi vă susţinem!

Ferenczy Attila Ştefan said...

Salut,
Nu vreau nicicum să minimzez stressul tău referitor la familie, mai mult ca sigur că şi eu aş lua foc pe marginea unui subiect asemănător.. Dar parcă-l văd pe Garcea ridicând căutătura bovină şi capul de pe tastatură. O privire atentă ar putea sesiza un firicel de siestă în colţul gurii şi tasta ENTER imprimată stea în frunte. "Ce vrea şi ăsta?" va fi reacţia de profundis a purtătorului de uniformă. Dacă îţi doreşti să bagi în priză un asemenea personaj, te înhami la o sarcină la fel de dificilă precum electrificarea satelor. Mai uşor te vezi cu agresorul şi pe urmă, cu faţa în sânge şi cămaşa ruptă, reclami tâlhărie. Şi-atunci se schimbă calimera...

Anonymous said...

mult succes! nu mi se pare exagerat, nu mi se pare că o moderare a comentariilor scapă lumea de demenţi, nu mi se pare că un simplu "ignore" ar fi mai bun, felicitări pt. demers, îmi închipui ce plăcere tre' să fie şi cât timp consumat urât, nu mi se pare nepotrivită schimbarea de ton a blogului, într-o astfel de situaţie.

Urmuz said...

Lipsesc puțin și citesc monstruozități.

Sper să fie bine, îți sunt alături.

Deci e o femeie? Păi atunci ar trebui să îți dai seama ușor cine e, nu?

Anonymous said...

Deduc ca individa a facut o fixatie pentru tine. Fii neinduplecat si fa si tu una pt ea!

Iulian Tănase said...

Hailarevedere, bine punctat, exact asta se va întîmpla.

pushthebutton said...

Cred că e a cincea oară (cel puțin) când citesc textul ăsta. Mă paralizează, pur și simplu.

skythes said...

hait. foarte nasol. io te credeam mai zen asa... fara "dusmani" si de-astea. ciudat!

Iulian Tănase said...

Skythes, faptul că Dalai Lama a fost, şi el, ameninţat cu moartea nu îl face mai puţin zen :)

aleXandru gota said...

Iulian, am si eu o colectie de astfel de mesaje, poate te intereseaza ;). Curaj

Un prieten