Thursday, March 4, 2010

Iubitafizica se descurcă şi fără mine

Există viaţă şi după Academia Caţavencu: astăzi, în prima zi a Foire du Livre de Bruxelles, a avut loc o lansare (deşi e mult spus „lansare“, mai degrabă a fost o prezentare) a Iubitafizicii în variantă franţuzească. N-am ajuns la Bruxelles, însă important este că Aimétaphysique (în traducerea Valentinei Butoescu) există în carte şi oase, la editura Le Coudrier, cu colajele minunate ale lui Dan Stanciu, unul dintre ele ajungînd chiar pe copertă.
Mă bucur că s-a întîmplat asta, autorul moral al acestei apariţii este Valentina, eu nu am nici un merit şi nici un amestec.
Să bem!17 comments:

Ana said...

felicitari!

Andreea L. said...

Foarte frumos! :)

Moft said...

Cher Julien, daca te vinzi ieftin, te cumpar in mai multe exemplare :) si te dau la femei ... dar de 8 martie. O fi bine?

Iulian Tănase said...

Moft, ce-ai vrea să îţi vînd?

Iulian Tănase said...

Ana, Andreea, merci :)

Moft said...

O, nu, negociez direct cu editura ;)

Iulian Tănase said...

A, păi, eu nu am nici un exemplar din Aimétaphysique, deocamdată, n-am văzut cartea decît în poze.

Raluca said...

La ultimul razboi ati pus o melodie de la Fanfara Ciocarlia cred si nu i-ati divulgat titlul...pe ritmul unui trombon, crezi ca ai putea sa-mi spui? :)

alexandra j said...

felicitari!

Iulian Tănase said...

Raluca, cred că era Fanfara Ciocîrlia, Elecrogypsyland sau cam aşa ceva, verific şi îţi spun exact, că eu nu sînt DJ, ce naiba :)

Alexandra, mulţumesc.

Mirela Vasile said...

Ah, dar e albă - neagră! Arată ca un volum din analele unei universităţi! I-ar fi priit măcar un roşu pe buze acestei iubite.

Raluca said...

:)) "dj iulian, in the (poe)mix!" ... iarta-ma pentru ca te-am luat asa...cu lopata. Melodia aceea m-a vrajit pe veci, mi-a alterat si constiinta si tot :)

calliope said...

Pai si atat,c'est tout?Ochiul de ce nu ar exploda si el pe-o limba eleganta?Acesta e doar inceputul unor frumoase traduceri inlantuite,amin,ce strain se satura de un poet bun dintr-o singura carte?! :)

Bianca said...

Ich gratuliere Ihnen!
(Iubitafizica a fost si este o carticica speciala)
Exista viata si dupa :)dar musai cu o mentiune: restitui stralucitoarea tacere (tanesciana) care se cuvine!

pushthebutton said...

Iulian, sunt EXTREM de bucuros pentru tine. Felicitări, mon cher.

Iulian Tănase said...

Mulţumesc, mulţumesc, deşi, după cum am spus, nu am nici un merit şi nici un amestec. Eu nu am scris nici o carte în franceză.

tagm said...

Merita citita.Eu am citit-o de doua ori si acum am sentimentul trairilor din scene.