Monday, April 19, 2010

Adio, radio? Nu încă!

Mi-a fost foarte greu să iau hotărîrea asta, dar am luat-o. Ştiu că îmi va fi dor, ştiu că îmi va lipsi, ştiu că, uneori, noaptea, voi visa că sînt în studio cu Mitoş, şi rîdem. Chiar dacă ştiu toate astea, am hotărît să mă retrag de la radio. Motivele sînt strict personale. Nici unul dintre şefi nu mi-a reproşat niciodată nimic, deşi ar fi putut s-o facă, fiindcă RSS n-a fost cea mai ortodoxă emisiune de la Radio Guerrilla. N-am fost cenzurat şi nici nu am exagerat cu autocenzura. Experienţa a fost una extraordinară, le mulţumesc, vă mulţumesc, şi mă opresc aici, fiindcă risc să devin patetic.
I-am spus lui Dobro că sper să mai existe Radio Guerrilla mult timp de acum încolo, pentru ca, uneori, cînd mi se va face foarte dor, să mai pot face cîte un război.

Update: Mă voi întoarce la radio, împreună cu Mitoş, desigur. Şi asta se va întîmpla cît de curînd. Fiţi pe recepţie!

52 comments:

Andrei GUDIU said...

fără cuvinte

nasty said...

domnu', asta este.
si eu o sa visez uneori ca va ascult la radio impreuna cu domnul micleusanu. sper sa va gasiti o noua provocare cat mai repede si mai ales sa nu va pierdeti indemanarea.
toate cele bune si gandire pozitiva (asa ca ionii).

Petru said...

:(

meceanu said...

:(

Adrian said...

Dar cum?! Dar noi?! Dar Elena?! Dar domnul Trandafir Stefan din Craiovita Noua?! Dar Victor?! Dar Alin of Prahova Valley?! Dar toti oamenii aceia minunati care sunau?! Va multumim pentru serile de duminica in care stateam lipiti de aparatul radio.

Iulian Tănase said...

Adrian, dar-urile tale sînt legitime. Îmi pare rău.

Anonymous said...

:(
Pina la urma n-am scapat: s-a terminat Razboiul.Trist...
Nasol e ca nici pace nu-i. Ce Dumnezeu sa mai pricepi,daca nu-i nici razboi,nici pace?
Multumiri pentru ce a fost si succes maxim in ceea ce va urma !
Ne veti lipsi!

mece said...

da, nu e doar :(, e şi asta: mulţumesc pentru trecutele duminici.

costik_c said...

mda...
sunt trist

mu-sai said...

:(

Cristian said...

:(

Nigwoko said...

O veste semi-nasoala :(...Voi asculta podcasturile din anii trecuti in fiecare duminica seara. Razboi etern...

Alina said...

eu va multumesc cat se poate de sincer pentru toata buna dispozitie cu care m-ati hranit!

Catalina said...

Exact cand prinsesem si eu microbul RSS-ului... . Dar raman cu o speranta: ca nu se termina totul aici.
Mult noroc si multumesc!

eida said...

:(
ok... cum vrei tu.
dar... :(

costik_c said...

EU il ascult de 5 ani, inca de cand era facut cu Barbosul

o vesnicie parca a trecut de atunci, am ras destui ani...

Iulian Tănase said...

Da, Costică e veteran de război, pot să confirm. Deci, 5 ani. Să faci, vreme de 5 ani, aceleaşi glume cu Mădălina Manole, Paulo Coelho, David Bowie şi, mai nou, cu Mihail Sadoveanu, nu e cam mult? :)
Nu fiţi trişti, n-am murit, nici eu, nici Mitoş.
Nimic nu durează la nesfîrşit, nici măcar o emisiune de radio cretină.

Petre said...
This comment has been removed by the author.
Petre said...

Eu mi-am păstrat toate emisiunile pe care le-am găsit, pentru că de multe ori nu reuşeam să le prind în direct. Aşa că împărtăşesc cu voi arhiva RSS: http://www2.radioguerrilla.ro/podcast_3.rss

Războiul va rămâne oricum şi la fiecare sfârşit de săptămână îl vom purta fiecare dintre noi!

Irina said...

pentru mine RSS a insemnat printre altele si intalnirea cu Portishead, acum multi multi ani.

EgoN said...

eu m-am ales cu folosirea excesiva a cuvantului "semi" in orice context ;)
multumesc.

kidney stone said...

Păcat. E păcat că moare singura emisiune de radio pe care am iubit-o.
Vă mulţumesc pentru 5 ani de RSS.

costik_c said...

pare a fi BECK'S

reminniscenta said...

intr-o zi te va chema inapoi, si atunci fii sigur ca urechile noastre vor fi pregatite de o noua hoinareala radiofonica... sa nu fim tristi pentru ceva ce ne-a creat atata incantare

Rares said...

... dar raman cu tine.

PATRIK_WAZZUP_28 said...

multumesc ca ati fost acolo, si Dvs. si Mitos, cand erau duminicile mai grele, cand zilele tindeau sa merga nasol. Multumesc pentru interviurile speciale in direct cu D-l Trandafir, pentru "taierea si spanzurarea" lui Coehlo, pentru deschiderea sau largirea viziunilor muzicale(in cadrul RSS am dat prima oara de Gogol Bordello. Ati pus piesa Let's Get Radical). imi pare rau ca , duminica seara , cand voi cauta 96.9(ascult Guerilla din Timisoara), nu voi mai da de voi. Va multumesc ca ati presarat o adolescenta tumultoasa cu niste glume bune si pline de subinteles
Paul Farkas, 19 ani, Timisoara

Farkas Paul said...

multumesc ca ati fost acolo, si Dvs. si Mitos, cand erau duminicile mai grele, cand zilele tindeau sa merga nasol. Multumesc pentru interviurile speciale in direct cu D-l Trandafir, pentru "taierea si spanzurarea" lui Coehlo, pentru deschiderea sau largirea viziunilor muzicale(in cadrul RSS am dat prima oara de Gogol Bordello. Ati pus piesa Let's Get Radical). imi pare rau ca , duminica seara , cand voi cauta 96.9(ascult Guerilla din Timisoara), nu voi mai da de voi. Va multumesc ca ati presarat o adolescenta tumultoasa cu niste glume bune si pline de subinteles

Urmuz said...

Eu zic să se retragă tricourile cu numerele voastre.

Vă aştept totuşi să reveniţi înaintea meciului decisiv cu Ungaria.

mece said...

uitaţi ceva ce scriam prin primăvara lui 2007. cam prolix, dar de, eram îndrăgostit :)

"Eu nu citeam poezie.
Iulian Tănase, poet, are la radio G o emisiune al cărei obiect este râsul (frumos). Într-una din emisiuni intră şi spune abrupt că el este trist. Explică. În Herăstrău câţiva scafandrii se chinuiau să scoată din lac cadavrul unui homeless. Probabil, amărâtul, se aplecase pe marginea apei, avea un beteşug – ceva la un picior, pe mal s-a găsit o cârjă- şi a alunecat. Ce l-a întristat pe I.T.? Pe marginea lacului se strânsese mulţimea. Era duminică –deci sărbătoare, aşa că băieţii se uitau la spectacol: îşi dădeau coate, îşi dădeau cu presupusul şi îşi râdeau de insuccesul cu care se confruntau scafandrii în a-şi face treaba.
Pe poet l-a lovit.
Îmi imaginez că pot citi poezie cei al căror suflet poate fi afectat într-un anumit fel, pe care nu-l pot deşira în cuvinte precise, dar care, găsesc eu, se regăseşte în ceea ce-i mai sus scris. Rezonează la poezie anumite corzi ale sufletului care pot cânta (şi ajung să interpreteze) şi „Oda bucuriei”, dar care cer poezie când acordurile (sau nici măcar de acorduri, e vorba, poate, mai degrabă, de ceea ce umple spaţiul dintre „corzi” şi „arcuş”) pot fi/au în orizont ceva ce poate fi/e amar. Sau nu neapărat amar. Nu doar. E vorba de corzi care cântă doar atunci când o greutate, de o anumită calitate apasă pe ele. Când eşti fericit nu-ţi trebuie nimic în plus faţă de ceea ce ai (şi oricum nimic nu ar mai putea adăuga ceva), iar aceste corzi sunt atât de sensibile încât atinse de ce-i mai frumos rezonează fericire. Poezia concertează cu ele, iar cea mai frumoasă poezie te face fericit. Şi atunci închizi cartea. Pentru că eşti fericit.
Cel mai mare pariu pentru un poet ar fi să scrie o carte de o singură poezie."

Petre said...

o să-mi aduc mereu aminte de Festivalul de poezie poliţistă: http://poemix.blogspot.com/2009/02/festivalul-de-poezie-politista-al.html

Vă mulţumesc!

Eugen said...

Trista veste... Un nor de jale, pe langa cel de cenusa, s-a asternut in Tara Romaneasca... Imi pare foarte rau de faptul ca s-a terminat razboiul. Pacat ca "am facut cunostinta" cu emisiunea doar in 2009, prin vara. Daca as putea gasi o arhiva cu toate emisiunile din toti anii, ar fi minunat.
P.S. Iulian, titlul post-ului e "adio, radio". Ce zici de un "salut, televiziune" impreuna cu Mitos? :)

Adrian said...

Ar fi grozav daca s-ar putea pune toate emisiunile pe podcast. Aaa puteti scoate un dvd cu Gazeta Sporturilor sau un audiobook la Humanitas.

Iulian Tănase said...

Adrian, cred că cele mai multe emisiuni sînt iremediabil pierdute. Şi eu am o mică parte din ele. Dar ne putem organiza să facem o bază de date colectivă cu cele pe care le avem. Eu mă gîndeam să fac un cont pe mediafire.com, unde putem uploada şi tot ce are fiecare pe-acasă, inclusiv eu, şi de unde să-şi descarce oamenii ce le lipseşte.
Pe de altă parte, mă sperie acest „adio“ din titlu, fiindcă nu prea sînt genul care să colaboreze cu „adio“. Înţelege fiecare ce vrea.

Nigwoko said...

Pe site-ul http://razboiulss.com sunt postate cateva emisiuni (chiar si din 2007). Nu e o arhiva completa, dar se pot uploada emisiuni direct pe site.

costik_c said...

dvd cu gazeta sporturilor:) buna asta

Iulian Tănase said...

Nigwoko, salut! N-am ştiut pînă acum de existenţa acestui site, bravo ţie, mă simt flatat. Sigur, putem să uploadăm toate emisiunile pe site-ul ăla, şi îl vom face să fie şi legitim.

victor d. said...

Ce sa mai spun ?...
Ma pregatesc (sufleteste) de sevraj...

victor d. said...

Da, pentru toti cei interesati, eu sunt Victor.

txt said...

:(( tristttt!!!! ascult RSS de 5 ani (din Canada)

Zambila said...

Un grup mic, dar real va asculta constant din Berlin.. Sper sa trecem cu bine aceasta criza existentiala. Rss aeternae!!

ledlight.ro said...

astazi , 2 mai , la orele 20.30 , am facut 6 kilometri de acasa pana la birou doar , doar , va voi mai auzi la Razboiul Sfarsitului saptamanii . Deoarece biroul este singurul loc in care va puteam asculta fara sa ma bata cineva la cap . Imi pare nespus de rau ca nu mai sunteti on air , erati maslina de pe coliva societatii noastre , ma doare sufletul ca nu va mai aud .
Sufletul meu a iubit emisiunea asta pentru ca intr-o lume cu fundul in sus , voi erati normalii de care avem nevoie ca sa putem trai intr-o astfel de mizerie

viezure said...

Bai nu se poate, acu' am aflat, tarziu dar destul de devreme.

Si tocmai cand vroiam sa va sun sa auziti melodia facuta de mine, dedicata lui Trandafir: http://www.musicuploader.org/uploaded.php?file=4419571272828772.mp3 (doar intrati pe link, incepe melodia singura).

Si totusi, cand reincepe emisiunea?

Bogdan said...

as dori sa stiu daca are careva salvate toate intalnirile de duminica seara. eu am ascult doar de anul trecut si doresc foarte mult sa ascult si emisiunile vechi...

CioLo said...

deloc semisuperba aceasta veste :(

Iulian Tănase said...

Cu riscul de a părea neserios, vă spun că eu aş vrea să reiau RSS, fiindcă îmi lipseşte al naibii de mult. Îmi retrag acest "adio, radio". Peste vreo două săptămîni cred că ne vom reauzi. Să vedem ce zice şi Mitoş, căci, fără el, nu se poate.

Bogdan said...

serios?!?!?!?!!?!1?!!?1?!?1? foarte bine!!!!

txt said...

O veste semi-superba!!!

Petre said...

Ştiu că şi Mitoş vrea! Şi eu vreau şi d-l Trandafir vrea!

Nigwoko said...

Si eu vreau. Titlul ar trebui schimbat in "Aloha, radio!" :)

Nigwoko said...

Si Madalina Manole vrea, si Coelho, chiar si DJ Boroş.

Iulian Tănase said...

Da, cică şi Mihail Sadomasoveanu ar cam vrea. Să vedem dacă şi conducerea Radio Guerrilla mai vrea să aibă de-a face cu noi.

web said...

daca nu va mai vrea vantu incercati la zu :)) RSS cu dedicatii