Friday, April 2, 2010

Moartea l-a surprins în timp ce trăia


Este bine cunoscută capacitatea morţii de a lua prin surprindere. Orice ar spune thanatologii de la Institutul de Patafizica Pămîntului, un lucru este clar: moartea surprinde, viaţa, nu. Viaţa, ca proces, nu te poate lua prin surprindere niciodată. Trebuie să fii, într-adevăr, foarte norocos sau foarte exaltat să ai revelaţia faptului de a trăi. Astăzi, miercuri, la ora 15,06, am fost surprins că sînt în viaţă – aşa ceva mai rar. Dacă aţi trecut prin asemenea mirări, meritaţi toate felicitările din lume, plus un buchet imens de raţe sălbatice roz, dar să revenim. Moartea surprinde pentru simplul motiv că ea nu are parte de cele nouă luni pregătitoare, aşa cum există în cazul venirii pe lume a unui nou-născut. Nou-muritul, spre deosebire de nou-născut, nu este adus pe lumea cealaltă de proprii săi părinţi, deşi nici în privinţa asta firma noastră nu vă poate oferi vreo garanţie.

11 comments:

Anonymous said...

chiar asa. moartea te surprinde in viata...

Complex de Contradictii said...

Daca faci un efort exagerat de gandire, poti spune, ca indirect, parintii te duc la moarte. Daca nu omul nu ar fi adus pe lume de cineva, nu ar avea de unde muri nu?

Paste fericit!

codruta said...

Iulian :)
Asta e din categoria "e mai frumos sa fii fraier pentru ca ai incredere in oameni..."? :))

codruta said...

De ce ma obligi tu pe mine sa postez numai si numai daca am cont de google / open ID, in loc sa ma lasi sa postez pur-si-simplu? Nu-mi place sa asociez diverse conturi, cu postarile pe diverse forumuri. Sa nu-mi zici ca asta "previne postarile puse de anonimi" samd... ca oricum, daca vreau nu ma impiedica nimis sa-mi fac orice fel de cont / nick / whatever :D

Francisc said...

"...si el a murit pentru ca viata n-a vrut sa mearga mai departe"

Da' nu mai stiu cine a zis-o...

Iulian Tănase said...

Codruţa, sorry, astea-s vremurile. Zi mersi că nu am pus obligativitatea de a face 50 de flotări înainte de posta un comentariu.

codruta said...

Pai, pune-o! :D
Un pic de miscare nu mi-ar strica - de cand ne-am vazut ultima data cred ca am pus pe mine cave mai multe kg decat mi-as fi dorit ;)

codruta said...

ceva... :D

athanor said...

Foarte tare titlul!

calliope said...

totul e sa nu murim in propriii nostri ochi ci intr-un pat inverzit ,zimbind delicat ,prin surprindere,evident :)

Petre said...

Eu mă declar a fi un norocos care a fost surprins de viaţă. Trec pe la casierie să-mi iau felicitările şi buchetul de raţe?