Friday, September 3, 2010

73 vs. 37

E bine cînd ți se întîmplă lucruri, cînd senzația de viu nu a ajuns obiect într-un muzeu sau conservă într-o cămară, cînd viața încă își ține ochii ațintiți asupra ta. Lucrurile nici măcar nu sînt extraordinare, țin doar de o anume normalitate. Săptămîna trecută am petrecut-o în Slovenia, la festivalul "Days Of Poetry and Wine", a fost foarte bine, am avut cîteva lecturi, dintre care ultima, cea de sîmbătă, a fost cu multă adrenalină, fiindcă nu e chiar de colo să citești în fața cîtorva sute de oameni, oricît antrenament radiofonic aș avea, de fiecare dată am emoții cînd sînt în situația de a colabora cu poezia la microfon.

Tot în Slovenia mi s-a mai întîmplat ceva, dar fără să știu, abia săptămîna trecută am aflat: pe 5, 6 și 7 iulie s-a jucat un spectacol la Kazemate, în Ljubljana Castle, cu niște texte de-ale mele. Ristanc / Hopscotch, adică Șotron, e un spectacol de dans și muzică făcut de Nona Ciobanu, greu de descris în cuvinte, cu iranianul Kayhan Kalhor cîntînd, live, la kamancheh, cu dansatorul turc Ziya Azazi învîrtindu-se la nesfîrșit în spațiile șotronului, cu o pasăre în burta căreia a intrat Barbara Bulatovic, cu o scenografie video halucinantă pusă la cale de Peter Košir, cu vocea actorului Igor Samobor citind textele mele. Un mic rezumat a ceea ce s-a întîmplat în Ristanc poate fi văzut aici (calitatea înregistrării nu e grozavă, dar tot îți poți face o idee):Astăzi, cînd întîmplător împlinesc 37 de ani, mi-am dat ultimul examen (o ristancă, normal) la Facultatea de Filosofie, pe care am terminat-o, gata, acum pot să mă apuc și eu de ceva serios.

11 comments:

kidney stone said...

La mulţi ani, domnule Tănase, sau, mă rog, câţi vă doriţi dumneavoastră.

calliope said...

adica adunat 110 ,scazut 36,care scazut inca o data din placere si din 37 da 1,ceea ce e nemaipomenit de bine pentru ca de la unu incolo se poate visa oricit,la multi ani frumosi,effendi Tanase :)

Iulian Tănase said...

Vă mulțumesc, dragilor!

mece said...

La mulţi ani! Şi frumoşi!

mezina said...

La mulţi ani!Să ne trăieşti!
Nu ştiu la ce ţi-o mai fi trebuit,nu vezi că-s blocate posturile de filozofi?

costik_c said...

da,da, a-ti terminat facultatea, acum aveti o sansa in viata, desi tinerii absolventi din zilele noastre..e cam dificil cu angajarea, a-ti putea incerca la Radio Guerilla Bucuresti, chiar din oras

Anonymous said...

lma sa fii iubit!

Anonymous said...

La mulţi ani cu multe versuri!

alexandra j. said...

iata ca deschid a treia zi a ta :-) la multi ani intarziati, asadara.

Blanca said...

La multi ani! :)

Vinul cum a fost?

Iulian Tănase said...

Mulțumesc pentru urări!
Vinul, Blanca, a fost mult și bun :)