Sunday, September 26, 2010

Contactomanii onirice

Pe 11 septembrie 2009, Sasha Vlad a avut următorul vis:

Știu că pot face magie punînd laolaltă obiecte diferite. Totuși, mă întreb ce ar putea însemna „punînd laolaltă“: să asamblez obiectele sau să le aranjez într-un anumit fel? Nu sînt sigur. În cele din urmă, înțeleg că pentru a face magie cu obiecte este suficient ca obiectele să se atingă.

Visul a fost un vis pur verbal, pe care Sasha a ales să îl exprime într-un mod vizual, făcînd o serie de colaje care, împreună, compun universul unei magii latente, a cărui metafizică onirică, dacă se poate vorbi de așa ceva, își are rădăcinile în visul de mai sus. Ceea ce mie mi se pare interesant este felul în care visele devin principii prime pentru teoriile noastre despre lume, fie ele și teorii imaginare despre diverse lumi posibile. Contactomaniile onirice ale lui Sasha Vlad, un suprarealist ale cărui investigații sînt îndreptate în special asupra disponibilităților de ordin vizual ale hazardului, sînt o astfel de lume posibilă.


Alte contactomanii onirice pot fi văzute aici.

10 comments:

Anonymous said...

sincer, nu mi se par chiar reusite...

Iulian Tănase said...

unna, "reușit" și "nereușit" sînt două noțiuni care nu se aplică în cazul ăsta, oricît le-ai întări cu acest "sincer" și le-ai relativiza cu ajutorul lui "chiar". e ca și cum ai spune despre un vis de noapte oarecare că, sincer, nu ți se pare chiar reușit. cum arată un vis reușit?

Unna said...

un vis reușit este un vis care deschide uși spre alte vise reusite

si... un vis reusit arata chiar bine :)

Iulian Tănase said...

și care este meritul celui care visează un vis reușit?

Unna said...

nemurirea

Unna said...

visului.


asta ca sa dau un raspuns. desi intrebarea e una tip capcana

Iulian Tănase said...

Unna, îți pot da în scris, cu cerneală, dacă vrei, că nu e așa cum zici tu, însă nu-i bai, la unele lucruri înțelegerea ajunge mai greu sau niciodată, important e să fim optimiști în privința pesimismului.

Unna said...

atunci, da un raspuns la aceasta intrebare (în scris si cu cerneala)si te cred... :)

Iulian Tănase said...

păi, eu nu întreb pentru că știu răspunsuri, ci pentru că știu niște întrebări.

Unna said...

:)

si pe aceasta intrebare de unde o stii? :)