Thursday, October 28, 2010

De ce nu mai există RSS la Radio GuerrillaAcum vreo două-trei luni m-am întîlnit cu Mitoș la o terasă din Centrul Vechi pentru a scrie o prezentare a Războiul Sfîrșitului Săptămînii destinată agențiilor de publicitate. Pe atunci credeam că ne putem relua emisiunea la Radio Guerrilla, aveam acordul de principiu al directorului general al RG, ne gîndeam că nu ar fi fost deloc imposibil să găsim un sponsor, exista o singură problemă: faptul că cineva de la Cațavencu îl sunase personal pe Vântu pentru a-i spune că Radio Guerrilla simpatiza cu Kamikaze. E drept că și eu cam sărisem calul în vreo două emisiuni, făcînd reclamă revistei făcute de demisionarii de la Cațavencu, printre care mă număram, iar derapajul ăsta ajunsese la urechile lui E Absolut Ok, Sorine și, de aici, la urechile lui însuși Sorin.

Scriu aceste rînduri pentru oamenii care m-au întrebat zilele astea dacă se reia Războiul: puțin probabil, ca să nu zic, de-a dreptul, nu. Radio Guerrilla este, din păcate, în proprietatea lui Vântu, iar șeful RG are, la rîndul lui, șefi (pe cei din board-ul grupului Realitatea-Cațavencu), cărora ar trebui să le ceară voie ca eu să revin pe post. E prea complicat. Altfel, rămîn atașat de Radio Guerrila, care, fără nici o exagerare, este și copilul meu. Am muncit mult la nașterea acestui post de radio, am lucrat, la început, și cîte 15 ore pe zi, m-am trezit luni în șir la 5 dimineața, dar și la 4, multe jingle-uri care se aud și acum pe post sînt scrise de mine, iar actualele concerte live de luni seara au loc sub sloganul "Muzica se ține de cuvînt", care îmi aparține. Ca să nu mai zic că RSS-ul a făcut mulți oameni să rîdă în cei aproape 5 ani de existență. Sigur, n-am făcut numai lucruri inspirate la RG, dar orișicît. Altfel, încă unul, cînd Radio Guerrilla își va recîștiga independența, abia atunci se va putea spune că binili învinge.

Iată prezentarea RSS pe care am scris-o cu Mitoș pentru agențiile de publicitate, sper să vă amuze:

Războiul Sfîrșitului Săptămînii

Ce este RSS:
Războiul Sfîrșitului Săptămînii este o emisiune creativă, de divertisment intelectual, care iese din tiparele comune ale emisiunilor de radio. Este realizată de Iulian Tănase (Județul Bacău) și Mitoș Micleușanu (Planeta Moldova), doi oameni de bine, cărora le lipsește aproape orice, în afară de umor.

Cu riscul de a părea grandomani, infatuați, aroganți și total lipsiți de credibilitate, putem spune cu mîna pe Idiotul lui Dostoievski că emisiunea noastră, respectiv RSS, este cel mai bun produs radiofonic de după moartea violentă a soților Ceaușescu.

Emisiunea a început în toamna lui 2005 și a continuat pînă în primăvara lui 2010, cînd realizatorii ei au uitat brusc că trebuie să meargă la serviciu. Și-au adus aminte cîteva luni mai tîrziu, cînd deja nu mai existau bani de salariu.
Misiunea acestei emisiuni este provocarea rîsului cu orice preț sau chiar gratuit. RSS tratează subiecte dintre cele mai diverse, de la totul la nimic, despre om, lume, viață, moarte și ultimele descoperiri ale cercetătorilor americani din România. RSS este spontană în măsura posibilităților, dar, în general, iese bine, nimeni nu se prinde că, de fapt, nu avem nimic de spus, cu toate că a existat un caz în care Patapievici l-a sunat pe Pleșu să-i ceară numărul Mihaelei Rădulescu, asta neavînd neapărat legătură cu emisiunea noastră, deși nu se știe niciodată.

Printre realizările emisiunii noastre se numără următoarele: 1) Festivalul de Poezie Polițistă Al Capone (februarie 2009); 2) un concurs de frumusețe audio Miss Coardă Vocală 2008; 3) o ascultătoare din Constanța și-a scris lucrarea de licență despre emisiunea noastră, obținînd nota 10 absolut nemeritat; 3) ascultătorului Trandafir Ștefan din Craiova i-am achiziționat un computer cu ajutorul căruia a promis că va cîștiga Premiul Nobel pentru Medicină Naturistă; 4) emisiunea RSS este preferata pacienților de la Spitalul 9; 5) numai la RSS a fost anunțată în repetate rînduri moartea subită a lui Ion Iliescu, fără ca Ion Iliescu să se simtă.

Unde:
Numai la Radio Guerrilla, în curînd și la celelalte radiouri.

Cînd:
În fiecare duminică, între orele 21-23.

Cum:
În doi, cu multă muncă, dăruire și, rareori, cu talent.

De ce:
Fiindcă nu mor golanii cînd vor fazanii.

Pentru cine:
Pentru oricine mai are urechi și de auzit.

28 comments:

Anonymous said...

Si totusi o intrebare ramane: arhiva integrala a emisiunilor cand o putem obtine? Nici macar arhiva partiala care se gasea pe http://razboiulss.com/ nu mai e. :((

Iulian Tănase said...

da, am observat că a dispărut site-ul ăla, era foarte ok.

nu știu cum să facem, eu nu am toate emisiunile, dar vreo cîteva zeci tot sînt, poate mai au și alții.

dacă se pricepe cineva să facă o arhivă la care să aibă acces oamenii interesați, să spună.

mehigh said...

Poate revine RSS la Radio Kamikaze Online. :)

Anonymous said...

Barbosu', Turosu, Hancosu si Mantogosu au emisiune la SPT FM si stiu ca nu este emisiune duminica seara de la 22.00. Daca chiar doriti sa faceti emisiunea si sa nu va imbogatiti din treaba asta puteti pune o intrebare.

Anonymous said...

ce dor ne e de emisiune (mie&&fratelui meu) :( cine stie, poate renaste, pe taramuri mai bune, ca pasarea phoenix :)

Anonymous said...

intotdeauna binili invinge!

Anonymous said...

eu si tatal meu ne urcam in fiecare duminica seara in masina, odata cu inceperea emisiunii, si conduceam razand pana la terminare. devenise cea mai placuta activitate a saptamanii. ne e dor de voi.

Samuel Mammel said...

Eu daca m-as numi Iulian Tanase si, eventual, chiar as fi Iulian Tanase, as face prima emisiune din Studioul Bucataria lui Tanase, cu casetofonul pe masa, in zgomote de apasat pe butoane si aprins brichete. Daca sfiriie si niste ceva pe aragaz, cu atit mai bine. Asta pina ar veni vremea buna cind as muta-o in Studioul Balconul lui Tanase, iar cu o cheie de wireless in Studioul Parcul IOR sau pe balta, la pescuit. Din fericire exista solutii de emisie online gratuite. Eu ma ofer sa fac un site, de exemplu.

Serios.

costik_c said...

cand ma gandesc la acest subiect, inchid ochii si dau muzica la maxim

http://www.youtube.com/watch?v=h3xo0wQhbH0&feature=related

costik_c said...

eu ascult emisiunea "de ce facem sex" sau elogiu lui pavel corut, asa cum asa asculta o melodie placuta
emisiunea e facuta in ziua finalei campionatului european de footbal si e printre cele mai bune pe care le am

Anonymous said...

Am si eu vreo 2.5Gb de emisiune (din 2008 si 2009) daca ajuta cu ceva.

Samuel Mammel - te pot ajuta si eu cu 2-3 sacose de pixeli pentru site, dar ai hosting?

Iulian Tănase said...

Mulțumesc tuturor. M-a sensibilizat povestea cu urcatul în mașină în fiecare duminică seara. Foarte frumos, dacă nu e o glumă.

Eu nu am decît cu vreun giga mai mult, bun și ăla. Altfel, eu, dacă aș fi Sammuel Mammel, chiar aș face site-ul ăla :D.

Samuel Mammel said...

Anonim, orice copil care se naste oamenilor inteligenti vine pe lume cu solutia cresterii lui si nu vad de ce RSS si site-ul RSS n-ar fi un copil cu ochi albastri si zimbet portocaliu.

Asa ca, Anonimule, sa curga bitii si pixelii!

samuelmammel@gmail.com

Iulian Tănase said...

Sam, și să știi că nu mai stau în IOR, m-am mutat în Parcul ORL.

Spirit Nocturn said...

Regret că v-am descoperit târziu.În cazul calităţii net superioare nu se aplică proverbul cu "Mai bine mai târziu decât niciodată!".
Cu toate acestea,sper ca atât dumneavoastră,cât şi lui Mitoş să vă meargă excelent!
PS:Excelentă propunerea lui Samuel Mammel!

alexandru said...
This comment has been removed by the author.
alexandru said...

cred că v-am ascultat 67% dintre emisiuni... au fost vremuri bune!
era o duminica seara când am ieșit să beau o bere. ce nu știam e ca dimineață locul arsese. ajung și văd meshul care acoperea funinginea.o lacrimă. scot căștile și trec pe radio ca sa v-a aud pe voi cum ziceți ca v-ați ars, că v-au ars, că .....
căcat... nicio lacrimă! m-am sinucis după: delete facebook, blogăreală și lăbăreală nema.
a venit a venit toamna acoperă-mi inima cu ceva că am înviat ... rândul vostru!

dicles said...

sa se dea cate o emisiune, sa ajunga la toata lumea.

Astept stenogramele dintre Tanase si mitos.

Iulian Tănase said...

Dicles, dorința ți-a fost îndeplinită :)

Codruta said...

aseara chiar am simtit o mare tristete ... e toamna nu prea ai ce face pe afara decat sa asculti la radio un razboi...care acum nu e.
Imi vine sa imi sun prietenii din cluj sa vad daca ei nu aud cumva la radio emisiunea voastra:))
Si eu aveam obiceiul sa ma sui in masina cu cineva si sa ma duc intr-un loc unde prindeam radio guerrila duminica seara...
uneori si prin telefon va auzeam...

Iulian Tănase said...

Tu ești Codruța care trebuia (sau nu neapărat) să se întîlnească cu Laurențiu din Iași?

krissu said...

dar nu va intristati fratii mei de transeu!

Revin cu intarziere dar sper sa va aduc fericire. Razboiul Sfarsitului Saptamanii ca DIRECT DOWNLOAD de aici!


http://www.filezzz.com/169128/Podcast%20Radio%20Guerrilla%20-%20Razboiul%20Sfarsitului%20Saptamanii.rar.html


Daca vreti si/sau ca torrent, luati de aici

http://www.facebook.com/group.php?gid=119018121483630

dar sa-mi spuneti sa-l activez ca acum merge mai repede decat inainte!

Dati stirea mai departe!


http://www.filezzz.com/169128/Podcast%20Radio%20Guerrilla%20-%20Razboiul%20Sfarsitului%20Saptamanii.rar.html

Codruta said...

Nu Iulian...eu is Codruta cea care va trimis ultima piesa din ultima voastra emisiune...TIGER LILIES - ETERNITY...si intr-o alta emisiune pink floyd- uncomfortably numb:) Inca imi aduc aminte cum cu un prieten Mihai v-am trimis melodii si voi fara sa stiti ca ne cunoastem ati spus ca suntem singurii vostri ascultatori si probabil suntem casatoriti:))
P.S. mi-as dori ca eu sa trimit prima melodie cand o sa aveti un alt inceput:)
chiar ne lipsiti...

krissu said...

:)) chiar asa.. nu se poate face emisiunea la telefon ca, citez din Parazitii: ''politia asculta manele si telefoane'', s-ar putea sa le auzim si noi peste ceva timp

innocent said...

cuvintele se-ascund,
fidele nu imi sint-
cind vreau sa-ti cint
si-atunci iti cint (un cint)
la 2, 3 corzi de pian
la cele 2 corzi de pian pe care
mi le amintesc (de acum)
dintr-o dupa-amiaza in care
soarele intra blind prin
fereastraa .... cumva
da, eu sint

Andy Cristea said...

Imi pare tare rau:( ... sper totusi ca binili va invinge si va vom auzi din nou! RSS imi aduce aminte de perioada de final a liceului cand totul era fara griji... fiecare seara de duminica era o desfatare!

Stia RG e RG, dar la alt radio nu se poate sub nicio forma? Poate reusim sa ne organizam sa gasim si un sponsor

Cristiana said...

Şi mie îmi e dor de voi :(

Iulian Tănase said...

Cristiana, și nouă ne e dor de noi, dacă te consolează cu ceva :)