Thursday, December 2, 2010

Să nu lăsăm trecutul să zacă în pămînt (update)Ar fi fost bine dacă în momentele astea aș fi avut elocința lui William Wallace sau măcar a lui Mel Gibson, dar poate că nici nu e nevoie de așa ceva. Azi-dimineață, l-am auzit la Radio Guerrilla pe Marius Oprea, președintele Centrului pentru Investigarea Crimelor Comunismului, povestind lucruri incredibile despre ororile istoriei noastre recente și cît se poate de indecente. Între timp, am și vorbit cu Marius Oprea la telefon și mi-a povestit niște lucruri desprinse parcă dintr-o ficțiune neagră cu un securist ucigînd un bărbat și călăul îl pune pe copilul de patru ani și jumătate al victimei să păzească, timp de două zile, cadavrul tatălui, și copilul se întoarce acasă, la mamă, cu un pumn de bănuți primiți de la un milițian – cîștigase niște bani pentru că își păzise tatăl mort.

Aș vrea să îl ajutăm pe Marius Oprea să ducă mai departe lupta împotriva securiștilor care ne rîd în nas din orice poziție. CICC are nevoie de o mașină pentru a se deplasa în locurile unde sînt îngropați oameni precum bărbatul de care am povestit mai sus. Nici nu e nevoie de o mașină ultraperformantă pentru a ne întoarce în trecutul nostru. Cei care donează sînt rugați să mă anunțe pe email, vă mulțumesc.

Banca: Unicredit Tiriac Bank
Sucursala: Orizont
Nume titular cont: Asociatia pentru Memoria Victimelor Comunismului
Numar cont: RO39BACX0000000514113001

Update 1: Tocmai m-a sunat Marius Oprea și mi-a spus că nu poate primi bani în contul ăsta, pentru că ar trebui să încheie contract de sponsorizare cu fiecare în parte. Deschid eu azi un cont pentru CICC și îl fac public. Mersi.

Update 2: Toți banii care se vor strînge în contul
RO39CECEB20508RON2704840 (e deschis pe numele Iulian Tănase)
vor fi donați Centrului pentru Investigarea Crimelor Comunismului
Eu am depus 100 de lei, vă invit și pe voi să depuneți oricît și oricum
Lista donatorilor va fi publicată pe site-ul CICC (cu excepția celor vor dori să rămînă anonimi)
Vă mulțumesc

7 comments:

kbm said...

Ce se intampla daca totusi eu pun bani in contul de Unicredit?

Anonymous said...

ramai fara ei:)

Anonymous said...

...dar merita!

Iulian Tănase said...

Haha, sigur merită dacă rămîi fără ei în felul ăsta!

kbm, acum serios: poți să pui bani și în contul de la Unicredit, doar că trebuie să faci mai întîi un contract de sponsorizare cu Asociația pentru Memoria Victimelor Comunismului, altfel au ei probleme.

Marius Oprea m-a rugat să deschid eu un cont, pentru ca apoi toată suma strînsă să fie donată, prin contract, către AMVC, care este umbrela juridică a Centrului pentru Investigarea Crimelor Comunismului.

Oricum, și prin contul deschis de mine totul este la vedere, nu sînt genul care fuge cu banii altora, dimpotrivă.

alex said...

good job marius si iulian

Mugur Grosu said...

ar mai fi o variantă, pentru ăia ca mine care fug la bănci ca musca la plici: vorbiţi la vodaphone sau orange să vă dea un număr de-ăla scurt pentru donaţii prin sms, eu la astea chiar percutez pt. că-i instantaneu, simplu, uşor de reţinut şi pot să fiu bun cetăţean din tastatură :) şi stabiliţi o sumă fixă, să spunem 5 euro - nici nu-ţi imaginezi ce uşor strângeţi 1000 de semeseuri... punem şi pe facebook, şi pe bloguri şi pe Wikileaks dacă e nevoie :)

Anonim_TM said...

am fost la Portretul luptatorului in tinerete......abia mi-am inabusit lacrimile, am doar 26 de ani dar maine vor trece pe la banca sa imi fac datoria