Friday, April 15, 2011

Cafele îmblînzite

O planșă înspumată, cu tot cu legende, din Manualul Îmblînzitorului de Cafele.

1. PROSCRISA APIANA. Albinele marine sînt înnebunite după această cafea cu dinţi de lapte. Mierea de zaţ le este foarte familiară cafentomologilor mistici.
2. MEMORIA PYRODACTILA. Spuma deasupra căreia se încovoaie curcubeul dobîndeşte mireasma suavă a aspalathosului. Calităţile de zaţ sălbatic sînt dovedite de culoarea roşcată, de rezistenţa la atingere şi de mirosul de castoreum.
3. PUNCTELLA NEBULELLA. Nici unul dintre cei care s-au uns la subraţ cu zaţul ei fierbinte nu a mai transpirat vreodată.
4. GLOSSA PINGUINA. În spuma ei, peştele de peşteră îşi depune icrele ca într-o farfurie cu ceaţă fierbinte.
5. FLAMELLIS FRUMENTALIS. Spaniolii o numesc flamelina. Adîncul are ciorchini mari, rezistă la arşiţă şi la vînturile calde din sud. Produce o abundenţă de stări de veghe.
6. FAUSTA SANGUINARIA. Von Kaffé relatează într-una din însemnările sale despre disponibilităţile criminale ale acestei cafele. Singura specie care practică fagia neagră.
7. ARMIA SMARAGDARIA. Nu toate cafelele din această specie fac spumă, însă cele care fac spumă au o organizare socială mult mai complexă.
8. PYRA GYN. Focul care ţîşneşte din nări este potolit pe dată de spuma ei.
9. PSYCHE DELIA. Întocmai ca sufletele cafegiilor ereditari, aburul ei este alcătuit din firele unei pulberi împrăştiate prin văzduhul de deasupra maşinii de gătit.

6 comments:

Bianca Dobrescu said...

cafeaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!:D

Zadkielix said...

Intr-adevar, o trecere in revista e intotdeauna binevenita!
Prezentarea dvs e realizata la cel mai inalt nivel, tinand cont de toate amanuntele!
Chit ca suna ireal, aceste nostimade in ale caqfelei prind bine oricui, in aceste vremuri ploioase, innegurate de primavara!
Multumesc frumos de postare!
.p.s Gluma cu lesinul in direct e de-a dreptul devastatoare!Am vizionat-o de nenumarate ori!Excelenta!!! :)))

Anda said...

Vă rog haideţi să recunoaştem că măcar unele din ele sunt ciocolăzi calde. Răcite, ulterior.

Iulian Tănase said...

Nu e nimic de recunoscut, sînt doar cafele. Pentru ciocolată caldă apăsați tasta diez. Sau 3 diezi, dacă sînt și copii prin preajmă.

Rares said...

Coffee tamer.

Andrei said...

Foarte creative descrierile!
Am vazut ca in strainatate se organizeaza cursuri de pregatirea cafelei si a altor bauturi in moduri ciudate si amuzante.
Unii efectiv deseneaza in cafea diverse lucruri.