Monday, July 11, 2011

Despre rolul menghinei în tehnica deprinderii zboruluiE drept că nu avem aripi, dar altele sînt motivele pentru care nu putem zbura. Să ne gîndim o clipă la Musaios și Milarepa: despre ei de ce se spune că zburau și despre noi de ce nu se spune nimic? Ca să zbori trebuie să lași rușinea la o parte. Mergem la un magazin și ne cumpărăm o menghină, o menghină cît se poate de obișnuită. Prindem cîteva păsări și le așezăm în menghină, una cîte una, ca și cum ne-am pune o felie de pîine la reverul hainei. Apoi le strîngem cu ușa în acea menghină, le strîngem ușor și le tot strîngem, pînă cînd păsările ne spun totul despre zbor. N-ar fi foarte frumos din partea noastră să facem asta, dar secretele smulse păsărilor ar fi foarte utile, și nimeni n-ar înțelege ușurința cu care ne ridicăm pe vîrfuri și ne luăm zborul înspre linia orizontului. Acolo, departe, ne-am întîlni, poate, cu Musaios și Milarepa, ei ne-ar privi lung, cu un amestec de admirație și indignare, iar unul dintre ei ne-ar întreba: „Așa-i că v-ați cumpărat și voi menghine?“.

13 comments:

ion said...

Pasarea a fost mereu cea mai dusmanita vietuitoare de pe pamant. De la omul de cro-magnon la Milarepa si de la tyrannosaurus rex la Musaios, toti au visat sa zboare.
Pai de la cine sa mai inveti sa zbori acum? Nici pasarile nu mai sunt cum erau odata. Astea sunt pasari? Mie imi povesteau bunicii care stiau si ei de la bunicii lor despre pasarile de existau odata: pasarile erau mandre, se tineau numai cu ciocul pe sus. Erau mereu aranjate, umblau cu curenti de aer la piept, cu ghearele lustruite, erau unite - piereau toate odata. Era altceva, nu ca acuma. Acum pasarile sunt triste. Umbla numai cu ciocul in pamant, cu pieptul dezvelit, fiecare piere pe limba ei. Nu le mai intereseaza nimic. De-a lungul istoriei, oamenii le-au strans cu menghina, le-au strans cu usa, le-au inchis in colivii, le-au smuls ghearele. Au facut toate astea ca sa le scoata anotimpurile din cap, sa nu mai plece nicaieri. Am auzit ca asta s-ar fi intamplat si in Romania in anii 50, la Pitesti si in alte orase.
Pasarile de azi sunt triste pentru ca oamenii aproape le-au aflat secretul. Omul nu trebuie sa stie tot. Am auzit ca acum pasarile vor sa fie pesti. Incearca sa deprinda inotul. Nu trebuie sa permitem asta, altfel vom avea si pesti tristi.

Games Online said...

Salut,
Am si eu cateva site-uri cu page rank-uri 2 si 4.
Daca vrei sa facem un link exchange avantajos sau mai multe da-mi te rog un add pe mess la id : francesco_da_gama sa vorbim mai usor.
Astept un raspuns oricare ar fi el.
Numai bine!!!

Anonymous said...

sami bag pl daca am inteles ceva.bah tu intelegi ceva din ce scrii?ce sunt oligofreniile alea?ai un pic de logica,ai invatat limba romana la scoala?am impresia ca nu esti poet.plm,trage si tu cu ochiu la dinescu la cartarescu...sa inveti si tu nitica meserie.asa ca lasa aerele astea de poet...eminescu a ft un poet creanga a ft un poet paunescu a fost un poet.oameni si caractere.

jean said...

jean was here.

mece said...

oameni şi cratere

mece said...

:)

Iulian Tănase said...

Iulian was here too and he liked all the comments gen.

slow train said...

oameni si calorifere sa zicem

Anonymous said...

Contabila si macaragiul

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Love-story_la_azilul_de_batrani_0_518948319.html#

marul said...

:) imi aminteste de mircea horia simionescu si a lui bibliografie generala

constantinandreirusu said...

Iuliane, cum o fi ajuns anonimul ăla pe blogul tău? Cum să nu auzi de suprarealism şi să-ţi mai dai şi aere de cunoscător al poeziei (auzi la diletant - porcul de Păunescu poet..hai sictir mă). În rest să citim numai de bine şi mulţumesc indirect că am visat frumos aseară după ce am ascultat un război din 2008. ne vedem mâine la chioşc

ion said...

Constantine, nici tu nu esti departe de anonimul ala idiot. Acelasi comentariu cretin si rautacios: ai simtit nevoia sa faci un alt poet de cacat- pe Paunescu. Paunescu a fost poet, Miron Radu Paraschivescu a fost poet, Sadoveanu a fost scriitor, Arghezi a fost poet...
Sunt multi Constantine cei care au facut compromisuri cu regimul comunist (poeti de curte, lingai), dar sa spunem ca nu au fost poeti sau scriitori, ar fi o magarie din partea noastra.
Inainte de toate sunt oameni de cultura.
Spunea un om deosebit odata "De poeti numai de bine". O fi stiut el ceva... Cu siguranta era mai destept decat noi 2.

Table said...

Lasa pasarile in pace !! :)) Esti diabolic ! Cum sa chinui saracele pasarele ca sa-ti spuna secretul ? E SECRET ! Ce nu intelegi ? :D
BRB - pana la magazin >:) >:)