Friday, January 18, 2013

Licitație pentru Tudor Jalbă-Șoimaru

[Update: Ambele piese au fost adjudecate, și bravo lor!]

Ar fi minunat dacă binele și-ar face datoria. Pentru ca asta să se întîmple, binele trebuie însă ajutat, oamenii trebuie să colaboreze cu binele, să îi dea o mînă de ajutor, fiindcă nici binele ăsta nu poate face totul de unul singur.
Povestea lui Tudor, un băiețel de 3 ani, poate fi citită aici. Nu este o poveste veselă, dar colaboratorii binelui o pot ameliora. Dacă pot fi unul dintre acești colaboratori, cu atît mai bine.
La licitația pentru Tudor contribui cu două piese de mobilier poetic, să le zic așa.

1) Un exemplar din Înainte / după – 52 de apariții trans-vizuale generate de hazard (ICARE, 2003), un joc suprarealist vizual făcut de Dan Stanciu, Gheorghe Rasovszky, Sasha Vlad și subsemnatul. Dați-mi voie să vă spun că această carte e deja o raritate. Ar fi fost o raritate și dacă exemplarul pe care îl ofer la licitație nu ar fi fost numerotat (nr. 79) și nu ar fi fost semnat de toți cei patru autori. Prețul: 70 de lei.2) Un colaj original de Herta Müller, cu o dedicație pentru mine pe verso. Povestea e în felul următor: colajul ăsta a ajuns la mine prin 2001-2002, cînd lucram la volumul colectiv Pentru Gellu Naum / For Gellu Naum (2002), pe care l-am inițiat & coordonat. Era contribuția Hertei Müller la această carte, i-l trimisese doamnei Lygia Naum, iar doamna Naum mi l-a dat mie (să îl scanez și să îl pun în carte). Colajul a apărut în volum reprodus ca atare, dar și în română, în traducerea Norei Iuga. Doamna Lygia Naum a fost foarte bucuroasă de apariția acestei cărți colective – colajul mi l-a făcut cadou. 
În vara lui 2008 m-am cunoscut cu Herta, am stat de vorbă cu ea, am povestit mult despre Lygia și Gellu Naum, și mi-a scris cîteva rînduri pe spatele colajului. Cum dar din dar se face rai, ofer acest colaj din toată inima.
Din cîte știu de la Ernest Wichner, colajele Hertei se vînd chiar și cu 1000 de euro bucata, așa că mă gîndesc că, pentru România, 300 de euro ar fi un preț corect. 2 comments:

stefan said...
This comment has been removed by the author.
stefan said...

frumos gest. unde/cum licitam?