Atelier de scris și storytelling pentru adulți

1. ATELIER DE SCRIS ȘI STORYTELLING

Regulile de bază ale scrisului/povestitului. Piatra în lac (asociații libere de imagini și cuvinte; mintea e un lac, aruncăm un cuvînt în lac și apoi pescuim povești din propria minte)

Cum ne găsim subiectele de scris / cum ne găsesc subiectele de scris pe noi. Binomul fantastic (povestea apare pe lume din două cuvinte originare, un cuvînt-mamă și un cuvînt-tată)

Ce este intriga. Cum construim un personaj. Dacă obiectele cu care intrăm cel mai des în contact ar putea vorbi, ce ar spune despre noi? Portrete & autoportrete în oglindă (tehnică mixtă, desen & text, care pune în lumină diferența între cum ne reflectăm noi și cum ne reflectă alții)

Cine spune povestea. Traduceri imaginare dintr-o limbă (foarte) străină. Prefixe arbitrare. Descoperirea continentului interior 

Povestește-te pe tine însuți/însăți (facem o narațiune în care turnăm cele mai importante momente/experiențe ale vieții noastre)

Cum se întîmplă:

Cinci întîlniri săptămînale (lunea), două ore pe săptămînă (19-21); grupe de 10-12 persoane; locul de desfășurare: Poemix School, str. Pictor Ion Andreescu nr. 15B, et. 2, ap. 4.

Cît costă: 600 de lei

2. STORYTELLING DE COPII PENTRU ADULȚI

Micul Prinț, de Antoine de Saint-Exupéry

Vorbim despre: Cele cinci simțuri; Ce înseamnă că bine nu se vede decît cu inima; Care este diferența a vedea cu inima și a vedea cu ochii; Ce înseamnă că esențialul este invizibil pentru ochi; Facem o listă cu lucrurile esențiale (în viață) care sînt invizibile pentru ochi; Care este diferența între fapte și vorbe (Timpul pe care l-ai pierdut cu trandafirul îl face atît de important); Diferența între a dresa și a îmblînzi.

Minunea, de R.J. Palacio

Vorbim despre: Ce înseamnă un om frumos? (N-are legătură cu Dan Puric!); Ce înseamnă un om urît?; Ce înseamnă să fii corect / Ce înseamnă să fii bun (“Cînd ai de ales între a fi corect și a fi bun, alege să fii bun.”); Despre bunătate; Despre prietenie; Ce înseamnă că prietenia înseamnă egalitate; Ce înseamnă că faptele noastre ne sînt monumente.

Cartea cu Apolodor, de Gellu Naum

Vorbim despre: Călătorii; De ce sînt importante călătoriile (reale sau imaginare); Ce descoperiri putem face (în afara noastră sau înăuntrul nostru) atunci cînd călătorim; Ce este dorul; De ce dor rimează cu motor J;

Bufnița care se temea de întuneric, de Jill Tomlinson

Vorbim despre: Fricile noastre cele mai mari, fricile noastre cele mici; Dacă frica ar fi o culoare, ce culoare ar fi; Ce culoare au fricile mari, ce culoare au fricile mici. Dacă frica ar fi un sunet, ce sunet ar fi; Dacă frica ar fi un animal, ce animal ar fi; Cum reușim să ne învingem fricile.

Marele uriaș prietenos, de Roald Dahl

Este povestea relației de prietenie dintre o fetiță și un uriaș. Sophie ajunge să se împrietenească cu MUP pentru simplul motiv că inimile lor vorbesc aceeași limbă. Vorbim la atelier despre vise și visuri. Ce sînt visele, ce sînt visurile. La ce sînt importante visele, la ce sînt importante visurile. Despre ce înseamnă că inimile a două ființe foarte diferite una de cealaltă vorbesc aceeași limbă etc.

Cinci întîlniri săptămînale (miercurea), două ore pe săptămînă (19-21); grupe de 10-12 persoane; locul de desfășurare: Poemix School, str. Pictor Ion Andreescu nr. 15B, et. 2, ap. 4.

Cît costă: 600 de lei